فهرست مقالات فیروز زاهد


  • مقاله

    1 - ترکیبات شیمیایی فیله و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی و آنزیمی سرم خون تاس‌ماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, 1869) در اوزان مختلف
    شیلات (نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری) , شماره 5 , سال 15 , زمستان 1400
    اطلاع از ترکیب شیمیایی ماده غذایی مصرفی توسط انسان یکی از اصول مهم در تهیه جیره های غذایی می باشد. تاس ماهی سیبری به دلیل دارا بودن رشد خوب در اندازه‌های مختلف در سیستم‌های پرورشی و توانایی تولید مثل جنسی در اسارت گونه پسندیده و مرغوبی برای آبزی پروری به شمار می‌آید. در چکیده کامل
    اطلاع از ترکیب شیمیایی ماده غذایی مصرفی توسط انسان یکی از اصول مهم در تهیه جیره های غذایی می باشد. تاس ماهی سیبری به دلیل دارا بودن رشد خوب در اندازه‌های مختلف در سیستم‌های پرورشی و توانایی تولید مثل جنسی در اسارت گونه پسندیده و مرغوبی برای آبزی پروری به شمار می‌آید. در این بررسی ترکیبات شیمیایی فیله و برخ شاخص‌های بیوشیمیایی و آنزیمی سرم خون تاس ماهی سیبری در اوزان مختلف بررسی شد. ماهیان در 5 گروه متوسط وزنی 7/0-5/0 کیلوگرم، 5/2-2 کیلوگرم، 7-6 کیلوگرم، 12-10 کیلوگرم و 17-15 کیلوگرم و با 3 عدد ماهی از هر گروه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بررسی حاضر نشان داد که با افزایش وزن و اندازه ماهی میزان پروتئین، خاکستر و فیبر کاهش و میزان چربی افزایش می یابد (P< 0.05) اما میزان رطوبت در وزن‌های مختلف اختلافی ندارد (P> 0.05). نتایج بررسی حاضر نشان داد وزن ماهی بر شاخص های بیوشیمیایی سرم خون ماهی تاثیر گذار است. به‌طوری‌که با افزایش وزن میزان کلسترول، تری گلیسرید، اوره و آهن افزایش می‌یابد (P< 0.05) اما میزان آلبومین، کلسیم، سدیم و پتاسیم بدون تغییر می باشد (P> 0.05). ضمن اینکه بیشترین میزان پروتئین در گروه وزنی ۶ تا ۷ کیلوگرم بوده است. همچنین میزان شاخص های استرس (گلوکز و کورتیزول) با افزایش وزن افزایش یافته و میزان آنزیم‌های سرم نیز در وزنهای پایین بیشتر بوده است (P< 0.05). نتایج بررسی حاضر نشان داد که میزان اندازه و وزن ماهی بر ترکیبات شیمیایی فیله و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمی سرم خون ماهی تاثیرگذار است. پرونده مقاله