فهرست مقالات محمود قانعی تهرانی


  • مقاله

    1 - شاخص‌های رشد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhunchus mykiss) در استخرهای خاکی با استفاده از آب لب‌شور زیرزمینی
    شیلات (نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری) , شماره 1 , سال 15 , بهار 1400
    چکیدهبه‌دلیل کمبود منابع آب شیرین در کشور ایران، استفاده از منابع آب‌های لب‌شور و شور برای تولید محصولات شیلاتی مورد توجه قرار گرفته است. ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌دلیل توانایی سازگاری با آب لب‌شور بیشتر از سایر گونه‌های پرورشی مورد توجه می‌باشد. در این پژوهش شاخص‌های چکیده کامل
    چکیدهبه‌دلیل کمبود منابع آب شیرین در کشور ایران، استفاده از منابع آب‌های لب‌شور و شور برای تولید محصولات شیلاتی مورد توجه قرار گرفته است. ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌دلیل توانایی سازگاری با آب لب‌شور بیشتر از سایر گونه‌های پرورشی مورد توجه می‌باشد. در این پژوهش شاخص‌های رشد ماهی قزل‌آلا در آب لب‌شور ppt 14 مستخرج از منابع آبی زیرزمینی در منطقه اسفراین (خراسان شمالی) در دو استخر خاکی به مساحت هر یک 3000 مترمربع با عمق مفید 8/1 متر در یک دوره پرورش 160 روزه (پاییز و زمستان) مورد بررسی قرار گرفت. ذخیره‌سازی اولیه بچه‌ماهیان در هر استخر 23000 عدد با میانگین وزنی 5/1±7/22 گرم بود. به‌دلیل تفاوت در نرخ بازماندگی ماهیان در استخر 1 (82 درصد) و 2 (88 درصد)، اختلاف در سایر پارامترها در پایان دوره پرورش معنی‌دار بود (05/0>P). به‌طوری‌که به‌ترتیب در استخرهای 1 و 2 بازدهی غذا 02/0±88/0 و 02/0±82/0، ضریب چاقی 01/0±42/1 و 03/0±29/1 و ضریب رشد ویژه 01/0±51/1 و 02/0±40/1 درصد در روز، نسبت کارآیی پروتئین 05/0±26/2 و 06/0±11/2 و ضریب تبدیل غذایی 02/0±18/1 و 04/0±25/1، میانگین وزن نهایی 7±390 و 7±340 گرم تعیین شد. نتایج نشان داد که بچه‌ماهیان در دو استخر بر خلاف اختلاف نسبی در شاخص‌های رشد، از وضعیت خوبی در پرورش با آب لب‌شور برخوردار بوده‌اند. پرونده مقاله