فهرست مقالات محمد علی سعیدی


  • مقاله

    1 - تاثیر عصاره گیاه آلوئه ورا (Aloe vera) بر روی فاکتورهای رشد و ضریب تبدیل غذایی در ماهی اسکار ( Astronatus ocellatus)
    پژوهش های علوم و فنون دریایی , شماره 1 , سال 9 , بهار 1393
    تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیت آمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان می باشد. از ژل آلوئه ورا با داشتن ترکیبات مفیدی مانند هشت آمینو اسید ضروری ، مونوساکارید و پلی ساکاریدها، ویتامین هاى C، 12B، 6B،2B، 1B، Aو E و مواد معدنی می توان به عنوان یک چکیده کامل
    تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیت آمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان می باشد. از ژل آلوئه ورا با داشتن ترکیبات مفیدی مانند هشت آمینو اسید ضروری ، مونوساکارید و پلی ساکاریدها، ویتامین هاى C، 12B، 6B،2B، 1B، Aو E و مواد معدنی می توان به عنوان یک مکمل با ارزش و طبیعی در جیره غذایی آبزیان استفاده نمود. در این تحقیق اثر تغذیه با عصاره خام گیاه آلوئه ورا در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) با میانگین وزنی 56/2 ± 57/17 گرم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 54 عدد ماهی در سه تیمار هر کدام با 3 تکرار منظور گردید. دو تیمار شامل غلظت های 2 و 5 درصد عصاره خام گیاه آلوئه ورا با خوراک سایز 8/0 میلی متر شرکت بیومار مخصوص ماهیان گوشتخوار مخلوط شد. نمونه ها به مدت 60 روز با این جیره تغذیه گردیدند. نمونه های کنترل با خوراک فاقد عصاره آلوئه ورا تغذیه شدند. نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد، که سطوح شاخص های رشدی افزایش وزن، ضریب رشد ویژه ، ضریب چاقی و کاهش ضریب تبدیل غذایی ماهی هایی که با گیاه آلوئه ورا تغذیه شده اند، دارای اختلاف معنی داری (05/0P<) در مقایسه با گروه کنترل می باشند و با افزایش میزان آلوئه ورا در گروه های آزمایشی این شاخصه ها افزایش یافتند و همچنین کاهش ضریب تبدیل غذایی شد. میزان شاخص های افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی و ضریب تبدیل غذایی به ترتیب به میزان (82/2± 34/3)، (04/0± 13/0)، (00001/0±0001/0) و (2/0± 12/0). به طور کلی اختلاف معنی داری برای شاخص های طول کل و میانگین رشد روزانه در بین تیمارهای حاوی آلوئه ورا با تیمار کنترل مشاهده نگردید(05/0P<). در هیچ کدام از تیمارهای آزمایشی تلفاتی مشاهده نشد. البته لازم بذکر می باشد جیره حاوی 2 درصد آلوئه ورا هم تأثیر گذار بود، ولی بطور کلی می توان عنوان نمود تیمار مناسب تر تیمار حاوی 5 درصد آلوئه ورا بود. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - تاثیر عصاره گیاه آلوئه ورا بر روی فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی اسکار (Astronatus ocellatus)
    علوم تکثیر و آبزی پروری , شماره 5 , سال 1 , زمستان 1392
    تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیت‌آمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان می‌باشد. بسیاری از جیره‌های غذایی مصنوعی مورد استفاده در آبزیان به علت مشکلاتی که در کیفیت اولیه مواد خام و یا تاثیرات مضر مراحل فرآوری غذا بر روی ترکیبات آن می گذارد تأمین‌کن چکیده کامل
    تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیت‌آمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان می‌باشد. بسیاری از جیره‌های غذایی مصنوعی مورد استفاده در آبزیان به علت مشکلاتی که در کیفیت اولیه مواد خام و یا تاثیرات مضر مراحل فرآوری غذا بر روی ترکیبات آن می گذارد تأمین‌کننده نیازهای تغذیه ای ماهیان نمی باشد لذا استفاده از مکمل های غذایی در بسیاری موارد امری اجتناب ناپذیر است. ژل آلوئه ورا با داشتن ترکیبات مفیدی مانند هشت آمینو اسید ضروری ، مونوساکارید و پلی ساکاریدها، ویتامین های C، 12B، 6B، 2B، 1B، AوE و مواد معدنی می توان به عنوان یک مکمل با ارزش و طبیعی در جیره غذایی آبزیان استفاده نمود.در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره خام گیاه آلوئه ورا در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) با میانگین وزنی 56/2 ± 57/17 گرم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 54 عدد ماهی در سه تیمار هر کدام با 3 تکرار منظور گردید، در این تحقیق دو تیمار شامل غلظت‌های 2 و 5 درصد عصاره خام گیاه آلوئه ورا با خوراک سایز 8/0 میلی متر شرکت بیومار مخصوص ماهیان گوشتخوار مخلوط شده و ماهی‌ها به مدت 60 روز با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمار شاهد با خوراک فاقد عصاره آلوئه ورا تغذیه شدند. نتایج مشخص کرد که تجویز میزان 5% عصاره گیاه آلوئه ورا باعث افزایش معنی داری در افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی و کاهش ضریب تبدیل غذایی به نسبت تیمار حاوی 2% آلوئه ورا و تیمار شاهد می‌گردد (05/0  پرونده مقاله