هدف تحقیق آن است که ارتباط تصویر بدنی و آمادگی جسمانی دختران در مقطع متوسطه اول با افسردگی، اضطراب و تنش را مورد بررسی قرار دهد. جامعه آماری کل دانش ﺁﻣﻮﺯان ﻧﻮﺟﻮﺍﻥ ﺩﺧﺘﺮ ﺳﻨﻴﻦ 13 ﺗا 15 ﺳال متوسطه اول شهرستان نور استان مازندران در سال تحصیلی99-1398 بود که 100 ﺩﺍﻧﺶﺁﻣﻮﺯ با رو چکیده کامل
هدف تحقیق آن است که ارتباط تصویر بدنی و آمادگی جسمانی دختران در مقطع متوسطه اول با افسردگی، اضطراب و تنش را مورد بررسی قرار دهد. جامعه آماری کل دانش ﺁﻣﻮﺯان ﻧﻮﺟﻮﺍﻥ ﺩﺧﺘﺮ ﺳﻨﻴﻦ 13 ﺗا 15 ﺳال متوسطه اول شهرستان نور استان مازندران در سال تحصیلی99-1398 بود که 100 ﺩﺍﻧﺶﺁﻣﻮﺯ با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. از فاکتورهای آمادگی جسمانی ایفرد، پرسشنامه اطلاعات فردی – اجتماعی شرکت کنندگان، پرسشنامه روابط چند بعدی بدن و پرسش نامه افسردگی اضطراب و تنش برای گرداوری اطلاعات استفاده شد. نتیجه آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین تصویر بدنی ﺩﺍﻧﺶ ﺁﻣﻮﺯان ﺩﺧﺘﺮ و اضطراب، افسردگی و تنش آنان ارتباط معنی دار و معکوس وجود دارد. همچنین بین کاهش رضایت از تصویر بدنی در اثر اضافه وزن و افسردگی، اضطراب و تنش، ارتباط معنی دار وجود دارد. چاقی علاوه بر مشکلات جسمی، مشکلات روحی را نیز به همراه دارد. بنابراین توجه و درمان مشکلات روحی علاوه بر مشکلات جسمی چاقی دارای اهمیت است. سطوح آمادگی جسمانی با میزان افسردگی، اضطراب و تنش دختران نوجوان ارتباط معنادار دارد.
پرونده مقاله
کدوحلوائی (Cucurbita moschata) یکی از سبزیجاتی است که دارای ارزش تغذیه ای بالا و ترکیبات زیست فعال است. هدف از این مطالعه، مقایسه تأثیر حلال های هیدرواتانولی و آبی روی پتانسیل عملکردی و بررسی ترکیبات زیست فعال عصاره کدوحلوائی می باشد. جهت بررسی های عملکردی عصاره ها، میز چکیده کامل
کدوحلوائی (Cucurbita moschata) یکی از سبزیجاتی است که دارای ارزش تغذیه ای بالا و ترکیبات زیست فعال است. هدف از این مطالعه، مقایسه تأثیر حلال های هیدرواتانولی و آبی روی پتانسیل عملکردی و بررسی ترکیبات زیست فعال عصاره کدوحلوائی می باشد. جهت بررسی های عملکردی عصاره ها، میزان آسکوربیک اسید، فنل و فلانوئید کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی به دو روش DPPH و FRAP انجام گردید و همچنین ترکیبات شیمیایی موجود در عصاره ها توسط GC/MS شناسایی شدند. نتایج بهدستآمده بالاترین میزان آسکوربیک اسید، فنل و فلاونوئید کل در عصاره هیدرواتانولی به ترتیب، با میزان mg/100g 29/13±66/98، mg GA/100g 004/0±663/1 و mg QU/100g 01/0±381/0 نشان داد. عصاره هیدرواتانولی نسبت به عصاره آبی در تمامی غلظت های تهیهشده، بالاترین توانائی مهار رادیکال DPPH را نشان داد؛ بهطوریکه عصاره هیدرواتانولی با غلظت mg/ml 800 با 866/61 درصد بازدارندگی، دارای بالاترین ویژگی مهارکنندگی بود. ترکیبات شیمیایی شناساییشده در عصاره هیدرواتانولی و آبی با استفاده از GC/MS به ترتیب 16 و 7 ترکیب شیمیایی شناسایی شد که بالاترین میزان ترکیب در عصاره هیدرواتانولی برابر با 8767/34 درصد مربوط به ترکیب D- اریترو-پنتوز،2-دِاُکسی و در عصاره آبی مربوط به 5،2-دی کلرو فنل (2053/74 درصد) بود. نتایج این مطالعه، استفاده از حلال هیدرواتانولی را جهت استخراج بالاتر ترکیبات زیست فعال از کدوحلوائی (C. moschata) را پیشنهاد می دهد.
پرونده مقاله
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
شماره3,سال
16
,
پاییز
1403
سیستم ایمنی بدن ارتباط تنگاتنگی با سلامت انسان دارد. بر این اساس، غذاهای فراسودمند حاوی ترکیبات فعال زیستی میتوانند بهعنوان بهبود دهنده سیستم ایمنی محسوب شوند. هدف از مطالعه حاضر تولید نوشیدنی فراسودمند ترکیبی، حاوی عصارههای گیاهان خانواده چلیپائیان (کلم سفید، کلم ق چکیده کامل
سیستم ایمنی بدن ارتباط تنگاتنگی با سلامت انسان دارد. بر این اساس، غذاهای فراسودمند حاوی ترکیبات فعال زیستی میتوانند بهعنوان بهبود دهنده سیستم ایمنی محسوب شوند. هدف از مطالعه حاضر تولید نوشیدنی فراسودمند ترکیبی، حاوی عصارههای گیاهان خانواده چلیپائیان (کلم سفید، کلم قرمز، کلم بروکلی و گل کلم) جهت بهبود سیستم ایمنی می باشد. بدین منظور عصارههای هیدرواتانولی (70 درصد) از چهار گونه کلم تهیه شد، سپس میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی-اکسیدانی به روش DPPH بررسی گردید. سپس نوشیدنیهایی ترکیبی از چهار عصاره با غلظت های g/ml 400 و 800 تهیه گردید و موشهای آزمایشگاهی با دوز یک سیسی، طی 15 روز متوالی تغذیه شدند. سیستم ایمنی با بررسی فاکتورهای IgG، IFN-γ، IL-4، IL-10 و IL-17 توسط روش الایزای غیر رقابتی ارزیابی شد. نتایج بدست آمده حاکی از بالا بودن فنل (mg GA/g 024/063/1) و فلاونوئید تام (mg QE/g 004/0426/0) در عصاره هیدرواتانولی کلم سفید بود. همچنین در روش DPPH، بالاترین میزان مهار کنندگی رادیکال آزاد مربوط به کلم قرمز به مقدار 26/98 درصد در غلظت g/ml 800 بود. نتایج ارزیابی سیستم ایمنی نشان داد که سه فاکتور IgG، IL-10 و IL-17 در موشها، با مصرف نوشیدنی فراسودمند حاوی غلظت عصاره g/ml 800 افزایش یافت؛ بهطوری که فاکتور IgG در گروه شاهد برابر با mg/ml 68/681/10 و در گروه سوم با غلظت عصاره g/ml 800 به mg/ml 86/2035/27 افزایش یافت. نتایج نشان داد که عصاره گیاهان خانواده چلیپائیان واجد پتانسیل بالایی برای استفاده در محصولات غذایی با هدف افزایش کیفیت و ارزش تغذیه ای را دارند.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد