فهرست مقالات ریحانه اسدی


  • مقاله

    1 - بررسی ارتباط بین زیر واحدهای گلیادین با صفات کیفی دانه در برخی از ارقام گندم نان در شرایط تنش کم‌آبی
    زراعت و اصلاح نباتات , شماره 4 , سال 13 , پاییز 1396
    به‌منظور بررسی ارتباط بین زیر واحدهای گلیادین با صفات کیفی دانه، تعداد 30 رقم و لاین گندم نان در شرایط تنش کم‌آبی انتهای فصل کشت و بررسی شدند. تنوع پروتئین‌های گلیادین به روش الکتروفورز پلی اکریلامید گرادیان اسیدی (A-PAGE) انجام شد. تعداد باندهای مشاهده شده برای ارقام ش چکیده کامل
    به‌منظور بررسی ارتباط بین زیر واحدهای گلیادین با صفات کیفی دانه، تعداد 30 رقم و لاین گندم نان در شرایط تنش کم‌آبی انتهای فصل کشت و بررسی شدند. تنوع پروتئین‌های گلیادین به روش الکتروفورز پلی اکریلامید گرادیان اسیدی (A-PAGE) انجام شد. تعداد باندهای مشاهده شده برای ارقام شامل 1-5 زیر واحد α، 1-5 زیر واحد ß، 3-8 زیر واحد γ و 3-6 زیر واحد ω بود. در بین زیر واحدهای α بالاترین درصد فراوانی به آلل α1 و α3، در بین زیر واحدهای ß گلیادین بالاترین درصد فراوانی به آلل ß4، در بین زیر واحدهای γ گلیادین به زیر واحد γ1 و γ5 و در بین زیر واحدهای زیر واحد ω گلیادین بیشترین فراوانی به آلل‌های ω5 و ω6 اختصاص داشت. رابطه بین درصد پروتئین دانه با زیر واحد 2α، عدد زلنی با زیر واحدهای 3ß وß ، عدد سختی بذر با زیر واحدهای 2α و 8γ و وزن هزار دانه با 5γ مثبت و معنی‌دار بود. همچنین، بین درصد جذب آب و دو زیر واحد گلیادین5γ و 5ω همبستگی منفی و معنی‌دار مشاهده شد. بر اساس نتایج جدول تجزیه رگرسیون گام به گام، بین آلل‌های 2α، 2ß و 5α و درصد پروتئین دانه، آلل 4ß و عدد زلنی، آلل 2α و میزان سختی دانه، آلل 5γ و نشاسته و 5ω و میزان جذب آب آرد و وزن هزار دانه و آلل 5γ زیر واحد گلیادین ارتباط معنی‌دار دیده شد. زیرواحدهای فوق، می‌توانند به عنوان مارکرهای بیوشیمیایی ما را جهت به دست آوردن نتاج با کیفیت نانوایی بالا یاری دهند پرونده مقاله