فهرست مقالات رضا طاعتی


  • مقاله

    1 - تاثیر جایگزینی نسبی گلوتن گندم به جای پودر ماهی بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی سفید(Rutilus kutum)
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , شماره 1 , سال 12 , بهار 1398
    زمینه و هدف: یکیاز مشکلاتآبزی‌پروری،دسترسی کمبهپودرماهیاستکهدلیل آنافزایشتقاضاو کاهش میزان تولیدآن هست. تلاش‌هایزیادیبراییافتنجایگزین‌های مناسبانجام‌شدهکهمنابع پروتئینی گیاهیازمهم‌ترین جانشین‌هامی‌باشند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیرجایگزینی نسبی گلوتن گندمبه جایپودر م چکیده کامل
    زمینه و هدف: یکیاز مشکلاتآبزی‌پروری،دسترسی کمبهپودرماهیاستکهدلیل آنافزایشتقاضاو کاهش میزان تولیدآن هست. تلاش‌هایزیادیبراییافتنجایگزین‌های مناسبانجام‌شدهکهمنابع پروتئینی گیاهیازمهم‌ترین جانشین‌هامی‌باشند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیرجایگزینی نسبی گلوتن گندمبه جایپودر ماهیبررشد، بازماندگیو ترکیبلاشه بچه ماهی سفید (Rutilus kutum) می‌باشد. روش کار: گلوتن گندم در سطوح 0، 10، 20 و 30 درصد در سه تکرار جایگزین پودر ماهی شد. تعداد 240 عدد بچه ماهی سفید با میانگین وزنی 06/0± 33/0 گرم در 12 وان فایبرگلاس با تراکم 20 عدد توزیع گردیدند. ماهیان با چهار جیره با سطح پروتئین و انرژی یکسان به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش، شاخص های رشد و ترکیب لاشه مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: وزن نهایی، طول نهایی، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، میانگین رشد روزانه و ضریب بازده پروتئین در ماهیان شاهد بالاتر از سایر تیمارها بود(05/0>P). ضریب تبدیل غذایی در تیمار گلوتن گندم 30% بیشترین و در تیمار شاهد کمترین مقدار را داشت. بالاترین نرخ بازماندگی در تیمار گلوتن گندم 30% ثبت گردید که اختلاف معنی داری را با شاهد نشان داد(05/0>P). اختلاف معنی داری در پروتئین لاشه در تیمارهای شاهد و گلوتن گندم 10% با تیمار گلوتن گندم 20% مشاهده شد(05/0>P). نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاصل، گلوتن گندم در سطوح به کار رفته برای ماهی سفید مطلوب نبوده و نمی تواند جایگزین پودر ماهی شود. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - اثر استرس حاد بر نوسانات کورتیزول و گلوکز ماهیان استرلیاد (Acipenser ruthenus) تغذیه شده با سطوح متفاوت ویتامین های C و E
    آبزیان و شیلات , شماره 5 , سال 2 , زمستان 1390
    ویتامین ها ترکیبات آلی پیچیده ای هستند، که اهمیت حیاتی برای ماهیان داشته و کمبود آنها باعث اختلالات شدید در بدن می گردد. نه جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین C و 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا در 2 تکرار و به مدت 15 هفته جهت چکیده کامل
    ویتامین ها ترکیبات آلی پیچیده ای هستند، که اهمیت حیاتی برای ماهیان داشته و کمبود آنها باعث اختلالات شدید در بدن می گردد. نه جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین C و 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا در 2 تکرار و به مدت 15 هفته جهت پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شدند. تعداد 270 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14±92/350 گرم به 18 تانک فایبرگلاس معرفی گردیدند. در پایان آزمایش تست استرس(شامل قرار گرفتن در معرض هوا، کاهش حجم آب و قطع هوادهی) انجام و 3 عدد ماهی از هر تانک به طور تصادفی خونگیری شدند. نتایج نشان داد که پس از انجام تست استرس حداقل و حداکثر مقدار کورتیزول در تیمارهای (9) mg/kg 400C 400E و (4) mg/kg 0C 100E (اثر توام ویتامین ها) و به ترتیب معادل 31/0 ± 69/25 و 44/0 ± 22/54 نانوگرم در میلی لیتر ثبت گردید که دارای اختلاف معنی دار آماری بودند(05/0>P). حداقل و حداکثر مقدار گلوکز پس از انجام تست استرس در تیمارهای (9) mg/kg 400C 400E و (2) mg/kg 100C 0E و به ترتیب 16/0 ± 49/68 و 38/0 ± 27/98 میلی گرم در دسی لیتر بود، که اختلاف معنی دار آماری را نشان داد(05/0 >P). با استناد به نتایج فوق می توان اظهار نمود که سطوح بالای ویتامین های C و E جیره و اثر متقابل آنها می توانند تاثیرات مثبتی در کاهش اثرات سوء استرس در ماهی استرلیاد داشته باشند. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - اثر سطوح مختلف چربی و پروتئین بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیبات تقریبی لاشه بچه ماهیان نورس سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum Kamensky, 1901)
    آبزیان و شیلات , شماره 4 , سال 6 , پاییز 1394
    اثر مقادیر مختلف پروتئین ( 35 ، 40 ، 45 و 50 درصد ) و روغن ماهیِ افزوده شده به جیره (1، 3، 5 و 7 درصد ) بر عملکرد رشد وترکیبات بدن بچه ماهیان نورس سفید با میانگین وزن اولیه 02 / 0 ± 2/ 0 گرم توسط 16 نوع جیره به مدت 8 هفته مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که چکیده کامل
    اثر مقادیر مختلف پروتئین ( 35 ، 40 ، 45 و 50 درصد ) و روغن ماهیِ افزوده شده به جیره (1، 3، 5 و 7 درصد ) بر عملکرد رشد وترکیبات بدن بچه ماهیان نورس سفید با میانگین وزن اولیه 02 / 0 ± 2/ 0 گرم توسط 16 نوع جیره به مدت 8 هفته مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که تقابل بین پروتئین و چربی تأثیر معنی داری در پارامترهای رشد نداشته است ) 05 / pپروتئین به تنهایی بر درصد افزایش وزن بدن ) RGR (، ضریب چاقی ) CF ( و ضریب رشد ویژه ) SGR ( تأثیر معنی داری داشته استو پروتئین 40 درصد منجر به بهبود رشد گردیده است. میانگین تأثیر چربی 7 درصد روغن ماهیِ افزوده شده به جیره ) 17 درصد چربیجیره( بیشترین تأثیر را در مقایسه با سایر تیمارها داشته و با سایر تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد. نتایج مربوط به آنالیز ترکیباتبدن نیز نشان داد پروتئین جیره تفاوت معنی داری در بین تیمارها ایجاد نکرد ) 05 / pمعنی دار داشته و با افزایش چربی جیره مقدار چربی بدن نیز افزایش یافته است ) 05 / p>0 (. به طور کل می توان اظهار داشت که میزان40 درصد پروتئین و 3 درصد روغنِ ماهی افزوده شده به جیره ) 14 درصد چربی( بیشترین و بهترین شرایط رشد را در بچه ماهیاننورس سفید قبل از رهاسازی ایجاد می نماید. پرونده مقاله