فهرست مقالات محمد خلیل پذیر


  • مقاله

    1 - غنی سازی آرتمیای بالغ Artemia franciscana با غلظت های مختلف امولسیون اسیدهای چرب غیر اشباع
    آبزیان و شیلات , شماره 2 , سال 3 , تابستان 1391
    به منظور غنی سازی آرتمیا بالغ گونه فرانسیسکانا، جهت دستیابی به غلظت مناسب ماده غنی ساز Spari Selco (INVE) ساخت کشور بلژیک، از غلظت های 5/0، 1 و 2 گرم در لیتر با تراکم 10 قطعه در هر میلی لیتر به مدت 3 ساعت استفاده شد. کلیه فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی موجود از قبیل دمای آب چکیده کامل
    به منظور غنی سازی آرتمیا بالغ گونه فرانسیسکانا، جهت دستیابی به غلظت مناسب ماده غنی ساز Spari Selco (INVE) ساخت کشور بلژیک، از غلظت های 5/0، 1 و 2 گرم در لیتر با تراکم 10 قطعه در هر میلی لیتر به مدت 3 ساعت استفاده شد. کلیه فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی موجود از قبیل دمای آب، شوری، نوردهی، شدت نور در یک دامنه ثابت نگه داشته شدند. مقادیر اسیدهای چرب لینولئیک اسید (6-n18:2)، لینولنیک اسید (6-n16:1)، آراشیدونیک اسید(6-n20:4)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (3-n20:5) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (3-n22:6) در آرتمیا بالغ غنی شده با غلظت 2 گرم در لیتر Spari Selco نسبت به آرتمیا بالغ غنی شده با غلظت های 1 و 5/0 گرم در لیتر و آرتمیا بالغ غنی نشده، بطور معنی داری بیشتر بود (05/0P<). از سوی دیگر بررسی ها نشان داد که مقادیر مربوط به مجموع اسیدهای چرب 3ω ، اسیدهای چرب 6ω و اسیدهای چرب غیراشباع (Σ HUFA) در غلظت 2 گرم در لیتر نسبت به سایر تیمارها بطور معنی داری بیشتر بود. نتایج نشان دادند مناسبترین غلظت جهت غنی سازی اسیدهای چرب غیر اشباع آرتمیاهای بالغ غلظت 2 گرم در لیتر بود. پرونده مقاله