هدف: هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی هنر-بازی درمانی و آموزش ذهنآگاهی بر عزت نفس دانشآموزان پسر سال ششم ابتدایی بود.روش: این پژوهش با روش نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون همراه با گروه گواه انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل دانشآموزان پسر سال ششم ابتدایی شهر بو چکیده کامل
هدف: هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی هنر-بازی درمانی و آموزش ذهنآگاهی بر عزت نفس دانشآموزان پسر سال ششم ابتدایی بود.روش: این پژوهش با روش نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون همراه با گروه گواه انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل دانشآموزان پسر سال ششم ابتدایی شهر بوکان در سال تحصیلی 1400-1399 بود. روش نمونهگیری در پژوهش حاضر، به شیوه تصادفی چندمرحلهای بود. ابتدا با روش نمونهگیری تصادفی سه مدرسه ابتدایی شهر بوکان انتخاب شدند و از بین کلاسهای ششم هر مدرسه، یک کلاس به صورت تصادفی برگزیده شد. سپس، تعداد 45 دانشآموز انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه (هر گروه 15 نفر) گمارش شدند. گروههای آزمایش تحت آموزش دو برنامه مداخله متفاوت هنر-بازی درمانی و آموزش ذهنآگاهی قرار گرفتند. پرسشنامه عزت نفس (SEI) به عنوان ابزار پژوهش برای اجرای پیشآزمون و پسآزمون استفاده شد. برای تحلیل دادهها، از روشهای آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون مقایسههای زوجی بنفرونی استفاده شد.یافته ها: نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان داد بین گروههای آزمایشی و گروه گواه از لحاظ متغیر عزت نفس در مرحله پسآزمون تفاوت معنیداری وجود دارد (.05≥P). نتایج دیگر پژوهش نشان داد که بین آموزش ذهنآگاهی با هنر-بازی درمانی تفاوت معنیداری بین دو گروه وجود ندارد و اثربخشی هر دو مداخله به یک میزان بوده است.نتیجهگیری : براساس یافته ها، آموزش ذهنآگاهی و هنربازی درمانی به عنوان روشهای مداخلهای مؤثر در رشد و بهبود عزت نفس کودکان دبستانی میتواند مورد استفاده مربیان و دستاندرکاران تعلیم و تربیت قرار گیرد.
پرونده مقاله
ماهی در این تحقیق اثر کاهش پروتئین و افزایش چربی جیره بر ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و در سه وزن فیله (25-10 گرم، 75-25 گرم و 300-130 گرم) مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس نتایج زیست سنجی، طول کل، طول استاندارد و چکیده کامل
ماهی در این تحقیق اثر کاهش پروتئین و افزایش چربی جیره بر ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و در سه وزن فیله (25-10 گرم، 75-25 گرم و 300-130 گرم) مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس نتایج زیست سنجی، طول کل، طول استاندارد و وزن بین سه فیله مورد بررسی اختلاف معنی داری (05/0p<) داشت. بالاترین مقدار پروتئین در تیمار 250-150 گرمی با مقدار 6/18 درصد و چربی با مقدار 2/3 درصد و کمترین مقدار پروتئین با میزان 05/17 درصد و چربی با مقدار 46/2 درصد در تیمار 25-15 گرمی اندازه گیری شد. بالاترین مقدار خاکستر با اختلاف معنی دار در تیمار 250-150 گرمی با مقدار 1 درصد و کمترین مقدار خاکستر با میزان 53/0 درصد در تیمار 70-50 گرمی اندازه گیری شد. در مورد اسیدهای چرب تک غیر اشباع (MUFA) بالاترین مقادیر این اسیدهای در فیله ماهی 250-150 گرمی و کمترین مقدار در فیله ماهی25-15 گرمی با اختلاف معنی دار اندازه گیری شد (05/0p<). بالاترین مقادیر اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) در فیله ماهی 250-150 گرمی و کمترین مقدار در فیله ماهی 25-15 گرمی (27/0 درصد) اندازه گیری شد. بررسی نسبت دوکوزاهگزانوئیک اسید به ایکوزاپنتانوئیک اسید (DHA/EPA) نشان داد که با افزایش اندازه ماهی این نسبت نیز افزایش یافته است. نتایج این تحقیق نشان داد که کاهش پروتئین جیره تاثیر منفی بر روی عملکرد رشدی ماهی نداشته و می توان با توجه به هزینه پروتئین میزان آن را در جیره کاهش و چربی را جایگزین کرد. همچنین بر اساس یافته های بالا می توان نتیجه گرفت که ماهی قزل آلا به خصوص فیله هایی با اندازه 300-130 گرمی به دلیل وجود پروتئین با ارزش زیستی بالا و حضور قابل توجه اسیدهای چرب در مقایسه با دو فیله دیگر 25-15 گرمی، 70-50 گرمی ارزش تغذیه ای بالاتری دارد.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد