فهرست مقالات بهنام پوزشی میاب


  • مقاله

    1 - فیلم‌ فعال ضدمیکروب بر پایه آگار و کربوکسی متیل سلولز حاوی سوربات پتاسیم
    بهداشت مواد غذایی , شماره 52 , سال 13 , زمستان 1402
    بيوپليمرهاي خوراكي با زيست تخريب پذيري بالا كه از منابع قابل تجديد كشاورزي حاصل ميشوند جايگزيني مناسب براي پلاستيك‌هاي سنتزي به شمار می‌روند. در این پژوهش فیلم‌های آگار- کربوکسی متیل سلولز حاوی گلیسرول (60-20 درصد) و نگهدارنده سوربات پتاسیم (20-0 درصد) تهیه گردید. خاصیت چکیده کامل
    بيوپليمرهاي خوراكي با زيست تخريب پذيري بالا كه از منابع قابل تجديد كشاورزي حاصل ميشوند جايگزيني مناسب براي پلاستيك‌هاي سنتزي به شمار می‌روند. در این پژوهش فیلم‌های آگار- کربوکسی متیل سلولز حاوی گلیسرول (60-20 درصد) و نگهدارنده سوربات پتاسیم (20-0 درصد) تهیه گردید. خاصیت ضد‌باکتریایی و ضد‌کپکی فیلم‌های تولید شده علیه چهار جنس باکتریایی کلبسیلا، سودوموناس، اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس و دو جنس کپک آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم دیجیتاتوم انجام یافت. به منظور بررسی ویژگی‌های فیلم‌های تولید شده، آزمون‌های ضخامت، نفوذ پذیری، حلاليت درآب، جذب رطوبت، زاويه تماس و رنگ سنجی انجام گرفت. خواص ضد‌میکروبی فیلم‌های تولید شده علیه باکتری¬ها مشاهده شد همچنین فیلم‌ها دارای خواص ضد‌کپکی بالایی بوده و میزان سوربات پتاسیم به کار برده شده اثر معنی دار (05/0>p) بر کاهش آن‌ها داشت. نتایج نشان داد ترکیبات به کار برده شده اثر معنی دار (05/0>p) بر حلالیت و جذب رطوبت فیلم‌ها داشت. همچنین فیلم‌های تولید شده دارای زاویه تماس بالا و درنتیجه خاصیت آبدوستی پایین بودند. طبق بررسی ویژگی‌های رنگی مشخص شد سوربات پتاسیم و گلیسرول اثر معنی داری بر پارامترهای رنگی L، a، b و اندیس زردی داشت. با به کارگیری بیوپلیمرهای مفید و ارزان قیمت و افزودن ترکیبات ضد‌میکروبی نظیر سوربات پتاسیم علاوه بر حفاظت از محیط زیست می‌توان فیلمی ‌با ویژگی‌های ضدمیکروبی تولید نمود و از رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری به عمل آورد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - ‌اثرات ضدقارچی عصاره متانولی بومادران، آویشن، چای‌کوهی و پیاز کوهی بر کپک پنی‌سیلیومی مرکبات در شرایط آزمایشگاهی
    بوم شناسی گیاهان زراعی , شماره 2 , سال 14 , تابستان 1397
    وقفه طولانی بین زمان برداشت و مصرف مرکبات باعث ایجاد ضایعات زیادی از طریق ابتلا به بیماری های قارچی از جمله کپک سبز مرکبات ناشی از Penicillium digitatum می شود. یکی از روش های نوین مهار بیماری های پس از برداشت استفاده از عصاره های گیاهی است. این پژوهش برای ارزیابی فع چکیده کامل
    وقفه طولانی بین زمان برداشت و مصرف مرکبات باعث ایجاد ضایعات زیادی از طریق ابتلا به بیماری های قارچی از جمله کپک سبز مرکبات ناشی از Penicillium digitatum می شود. یکی از روش های نوین مهار بیماری های پس از برداشت استفاده از عصاره های گیاهی است. این پژوهش برای ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره چهار گیاه دارویی بومادران، آویشن، چای کوهی و پیاز کوهی در سطح آزمایشگاهی بر کپک سبز مرکبات انجام شد. عصاره گیری با استفاده از متانول با دستگاه دکانتور انجام شد. بررسی اثر بازدارندگی عصاره ها در رقت های 25/0، 5/0، 75/0 و 1 در هزار روی رشد میسیلیومی و اسپورزایی قارچ در محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی انجام شد. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت های 1 در هزار، به ترتیب 100 و 28% بر رشد میسیلیومی بازدارنده بودند ولی عصاره بومادران و چای کوهی در این غلظت فاقد اثر بازدارندگی بودند. همچنین عصاره پیاز کوهی و آویشن در غلظت 1 در هزار به طور کامل بر اسپورزایی قارچ بازدارنده بودند. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت 1 در هزار گزینه های مناسبی می توانند برای مهار کپک پنیسیلیومی مرکبات در شرایط انباری باشند. پرونده مقاله