فهرست مقالات ورهرام رشیدی


  • مقاله

    1 - ارزیابی تنوع ژنتیکی و روابط بین صفات مورفولوژیکی و عملکرد دانه در ارقام پیشرفته گندم نان (Triticum aestivum L.) با استفاده از روش های آماری چند متغیره
    بوم شناسی گیاهان زراعی , شماره 2 , سال 7 , تابستان 1390
    به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی و ارتباط صفات مختلف مرفولوژیکی با عملکرد دانه در گندم نان، تعداد 30 رقم پیشرفته در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در سال زراعی 88-1387 مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این آزمایش 19 صف چکیده کامل
    به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی و ارتباط صفات مختلف مرفولوژیکی با عملکرد دانه در گندم نان، تعداد 30 رقم پیشرفته در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در سال زراعی 88-1387 مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این آزمایش 19 صفت شامل عملکرد دانه و اجزای آن، خصوصیات مورفولوژیکی گیاه و دانه و صفات کیفی ارزیابی شدند. نتایج حاصل از تجزیه به مولفه ها نشان داد که دو مولفه اول و دوم در مجموع 51/75 درصد از کل تغییرات داده ها را توجیه نمودند به طوری‎که مولفه‎های اول و دوم، به ترتیب به عنوان مولفه عملکرد و مولفه فنولوژی شناخته شدند. بر اساس تجزیه رگرسیون مرحله ای، صفات تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، تعداد سنبله در مترمربع، ارتفاع بوته و طول سنبله اصلی 7/98 درصد از سهم اجزای عملکرد را تشکیل داده و سهم موثرتری در توجیه عملکرد دانه داشتند. تجزیه علیت داده‎های کمی نشان داد که بزرگ ترین اثر مستقل بر عملکرد دانه به‎ترتیب مربوط به وزن هزار دانه، تعداد دانه در سنبله و ارتفاع بوته بود. نتایج تجزیه خوشه ای به روش وارد نشان داد که ارقام مورد مطالعه در سه گروه طبقه بندی شدند و گروه سوم با 3/23 درصد از کل ارقام دارای میانگین عملکرد دانه بالاتری (57/2513 کیلوگرم در هکتار) نسبت به دو گروه اول و دوم بود. با توجه به نتایج بدست آمده در شرایط آب و هوایی تحقیق حاضر رقم N-76-16 به عنوان رقم مطلوب با عملکرد بالا برای منطقه معرفی و می تواند جهت تحقیقات تکمیلی و بهنژادی مورد گزینش قرار گیرد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - اثر سطوح مختلف کود ورمی کمپوست و کود نیتروژن بر رشد و عملکرد اسانس زیره سبز
    بوم شناسی گیاهان زراعی , شماره 1 , سال 11 , بهار 1394
    این آزمایش در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار در چهار تکرار انجام شد. در این بررسی سه مقدار مختلف کود ورمی کمپوست (10، 20 و30% حجم گلدان ها) با چهار سطح کود ازت (0،50،100 و150 کیلوگرم در هکتار) مورد ارزیابی ق چکیده کامل
    این آزمایش در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار در چهار تکرار انجام شد. در این بررسی سه مقدار مختلف کود ورمی کمپوست (10، 20 و30% حجم گلدان ها) با چهار سطح کود ازت (0،50،100 و150 کیلوگرم در هکتار) مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر متقابل کود ورمی کمپوست و کود ازت در تمامی صفات به غیر از ارتفاع بوته، شاخص برداشت و درصد اسانس اختلاف معنی داری وجود داشت. تیمار 20% کود ورمی کمپوست منجر به افزایش تعداد دانه در بوته، وزن هزار دانه و نهایتاً عملکرد دانه شد. مقایسه میانگین صفات حاکی از افزایش صفات اندازه گیری شده در تیمار 100 کیلوگرم کود ازته بود. تیمار 100 کیلوگرم کود ازت و 20% کود ورمی کمپوست نقش مؤثرتری در افزایش عملکرد دانه زیره داشته است. توصیه می گردد با توجه به اثرات بسیار مطلوب ورمی کمپوست و بالا بردن سطح حاصلخیزی خاک نسبت بیشتری از ورمی کمپوست مصرف گردد و در صورت امکان برای مزارعی که از کود دامی برای حاصلخیزی خاک استفاده می کنند به کمک کرم های خاکی این کودها را که عمدتاً آلوده به تخم علف های هرز می باشند، اصلاح نمایند. پرونده مقاله