فهرست مقالات محمدرضا اصغری


  • مقاله

    1 - تحلیل چالش‌های زنجیره ارزش انگور، مطالعه موردی در استان آذربایجان‌غربی
    پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , شماره 5 , سال 13 , زمستان 1399
    ارتقای ظرفیت‌ها در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی منجر به بهره‌وری و درآمد بالاتر می‌شود که مستلزم دانش و نوآوری های به روز است. کشاورزان در کشورهای در حال توسعه با چالش‌های مختلفی در فرایند قبل از تولید، حین تولید، و پس از تولید محصولات کشاورزی مواجه هستند. این پژوهش چالش چکیده کامل
    ارتقای ظرفیت‌ها در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی منجر به بهره‌وری و درآمد بالاتر می‌شود که مستلزم دانش و نوآوری های به روز است. کشاورزان در کشورهای در حال توسعه با چالش‌های مختلفی در فرایند قبل از تولید، حین تولید، و پس از تولید محصولات کشاورزی مواجه هستند. این پژوهش چالش‌های موجود در زنجیره ارزش تولید انگور در استان آذربایجان‌غربی را بررسی می‌کند. این پژوهش از یک رویکرد کیفی و روش‌شناسی تئوری بنیانی استفاده شده است. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه ساختارمند حضوری با کارکنان سازمان جهاد کشاورزی، محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و انگورکاران در استان آذربایجان‌غربی، با انتخاب از طریق نمونه‌گیری هدفمند (26 نفر) گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل کیفی داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 12 انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که چالش‌های موجود در سه مرحله قبل، حین و بعد از تولید انگور عباتند از: مسایل نهادی، انسانی، اجتماعی و مالی، بحران‌های طبیعی، کمبود دانش، مسایل نظام‌های بهره برداری، زیرساخت های فیزیکی و تکنولوژیکی. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی میوه گیاه دارویی Rubus ulmifolius sub sp. sanctus جمع‌آوری شده از منطقه خان‌دره‌سی ارومیه
    اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی , شماره 5 , سال 8 , زمستان 1399
    تمشک (Rubus ulmifolius sub sp. sanctus)، درختچه‌ای است چند ساله، از تیره گلسرخیان که دارای مصارف دارویی و خوراکی بوده و به صورت خودرو در منطقه خان دره‌سی ارومیه رویش و گسترش بسیاری دارد. میوه تمشک به دلیل برخورداری از فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالا، انواع فلاونوئیدها و پروآن چکیده کامل
    تمشک (Rubus ulmifolius sub sp. sanctus)، درختچه‌ای است چند ساله، از تیره گلسرخیان که دارای مصارف دارویی و خوراکی بوده و به صورت خودرو در منطقه خان دره‌سی ارومیه رویش و گسترش بسیاری دارد. میوه تمشک به دلیل برخورداری از فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالا، انواع فلاونوئیدها و پروآنتوسیانین‌ها اهمیت زیادی در صنایع غذایی و دارویی دارد. در این تحقیق پس از برداشت میوه‌ها از منطقه خان دره‌سی ارومیه در اواخر تابستان سال 1395، میزان اسیدیته به وسیله‌یpH ‌متر، اسیدهای آلی به روش تیتراسیون با سود 1/0 نرمال، مواد جامد محلول با استفاده از دستگاه رفراکتومتر، فنل کل به روش فولین سیوکالتیو، فلاونوئید کل با استفاده از کلرید آلومنیوم، فعالیت آنتی‌اکسیدانی به دو روش DPPHو FRAP، آنتوسیانین به روش اختلاف pHها، و همچنین آنزیم‌های L-فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) و گایاکول‌پراکسیداز (G-POD) اندازه‌گیری شد. نتایج نشان دادند که میزان pH، اسیدهای آلی و مواد جامد محلول به ترتیب برابر با 23/3، 14/1 و 6/12 بودند، همچنین محتوای فنل و فلاونوئید کل به ترتیب 44/26 میلی‌گرم اسیدگالیک بر 1 میلی‌لیتر عصاره و 940/1 میلی‌گرم کوئرسیتین بر 1 میلی‌لیتر بودند. همچنین میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شده و میزان آنتوسیانین کل این میوه دارویی به ترتیب برابر با 29/55 درصد و 789/63 میلی‌گرم سیانیدین 3-گلیکوزید در 1 میلی‌لیتر عصاره بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که میوه تمشک دارای محتوای بالایی از ترکیبات پلی‌فنلی بوده و فعالیت آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی دارد، بنابراین می‌تواند در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوانی داشته باشند. پرونده مقاله