فهرست مقالات زربانو غلامشاهی


  • مقاله

    1 - مقایسه ترکیب های شیمیایی موجود در اسانس گیاه بکرایی سالم و بکرایی آلوده به بیماری جاروک لیموترش در منطقه ریگان بم
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , شماره 4 , سال 1 , پاییز 1400
    در این تحقیق مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه بکرایی(Aegle marmelos) از خانواده مرکبات در دو حالت سالم و آلوده به بیماری جاروک لیموترش در منطقه ریگان بم مورد بررسی قرار گرفته است. سرشاخه های گل دار و ریشه این گونه در فصل بهار جمع آوری، در سایه خشک و به روش تقطیر با آ چکیده کامل
    در این تحقیق مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه بکرایی(Aegle marmelos) از خانواده مرکبات در دو حالت سالم و آلوده به بیماری جاروک لیموترش در منطقه ریگان بم مورد بررسی قرار گرفته است. سرشاخه های گل دار و ریشه این گونه در فصل بهار جمع آوری، در سایه خشک و به روش تقطیر با آب ) کلونجر( اسانس گیری شدند. برای شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. 39 ترکیب در اسانس اندام هوایی گیاه بکرایی سالم با اجزای اصلی L-لینالول (7/22%)، n-اکتان (4/11%)، کاریوفیلن (8/9%)، سیترونلال (7/8%)، لیمونن (3/5%) و بتا- بیزابولن (3/5%) شناسایی شد. در حالی که 44 ترکیب در اسانس اندام هوایی گیاه بکرایی آلوده با اجزای اصلی L-لینالول (0/14%)، n-اکتان (4/12%)، کاریوفیلن (5/11%)، سیترونلال (4/7%)، بتا- بیزابولن (9/6%)، آلفا-سیننسال (6%) و لیمونن (8/4%) شناسایی شد.در اسانس اندام زیرزمینی گیاه بکرایی سالم 9 ترکیب با اجزای اصلی المول (3/34%)، گایجرن (3/11%)، n-دکان (8%)، دیکتامنول (5/7%)، پرگایجرن (6%)، بتا-اودسمول (2/5%) و 12 ترکیب در اسانس اندام زیرزمینی گیاه بکرایی آلوده به بیماری جاروک لیموترش با اجزای اصلی المول (5/39%)، گایجرن (9/16%)، دیکتامنول (8/7%) و پرگایجرن (5%) شناسایی شد. مقایسه ترکیب های شیمیایی تشکیل دهنده اسانس نشان داد که ترکیب آلفا-سینیسال به عنوان یک جزء اصلی از اندام هوایی گیاه مریض در گیاه سالم وجود ندارد. همچنین ترکیب های n-دودکان، آلفا-سانتلن و سسلین به عنوان ترکیب های جزئی شناخته شده در اسانس ریشه گیاه مریض می باشند که در نمونه سالم وجود ندارند. پرونده مقاله