فهرست مقالات سعیده علیزاده سالطه


  • مقاله

    1 - Growth Inhibition of Aspergillus flavus Isolated from Pistachio by Secondary Metabolites
    Journal of Nuts , شماره 5 , سال 6 , بهار 2015
    Pistachio nut is a strategic product throughout the world, especially in Iran. There are some problems that reduce production and export of pistachios, for example, postharvest fungi, especially Aspergillus spp., that lead to production of mycotoxins. Nowadays the use o چکیده کامل
    Pistachio nut is a strategic product throughout the world, especially in Iran. There are some problems that reduce production and export of pistachios, for example, postharvest fungi, especially Aspergillus spp., that lead to production of mycotoxins. Nowadays the use of chemical and synthetic antifungals is discouraged and reduced because of health risks to mankind and nature. In present study we investigated the antifungal activities of carvacrol and allyl isothiocyanate (AITC) on conidia germination and mycelial growth in Aspergillus flavus at six concentrations and two observation times (3 and 7 days after inoculum). The results indicated that these compounds could inhibit spore germination and mycelial growth completely at 12 and 2.9 μL L-1 for mycelial growth and conidia germination, respectively. In addition, the ED50 and ED95 values were determined for all treatments. It was concluded that the natural compounds examined in the present study could be used as antifungal agents against food spoilage and mycotoxin producing fungi. Further studies on natural antifungal compounds to replace chemical fungicides are required. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - ارزیابی بیوشیمیایی ژنوتیپ‌های زینتی و بومی موسکاری و بلوالیا با نگرش کاربرد به‌عنوان گونه‌های ارزشمند تغذيه‌اي
    Journal of Ornamental Plants , شماره 3 , سال 14 , پاییز 1403

    موسکاری و بلوالیا دو گونه زینتی پیازی خويشاوند هستند که به‌صورت بومی در بسیاری از مناطق ایران رشد می‌کنند. این گونه ها به عنوان گیاهان زینتی گلدانی و فضای آزاد کاربرد بالایی دارند. از این گیاهان در نقاطی از دنیا به‌عنوان گونه‌های خوراکی نیز استفاده شده است ولی استفاده از آن‌ها در ایران بسیار محدود است. به نظر می‌رسد این گیاهان زینتی پتانسیل معرفی به‌عنوان ژنوتیپ‌های دارای ارزش خوراکی جهت ورود به فرآیند اهلی‌سازی و تولید تجاری را دارا هستند. کاربرد اصلی این گیاهان به جز موارد زینتی به‌عنوان مواد موسیلاژی و پرکننده در آشپزی مطرح است، گرچه به علت دارا بودن ترکیبات فنولی و ساپونینی، در ایجاد طعم و مزه نیز دخالت دارند. در پژوهش اخیر جنس موسکاری شامل comosum، botryoides و neglectum و یک گونه از جنس بلوالیا از رويشگاه‌هاي طبيعي جمع‌آوري شده و مورد ارزیابی قرار گرفتند. این گیاهان برای سنجش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فنول کل، ساپونین، موسیلاژ، آلکالوئید و استروئيد  کل در عصاره برگ و پیاز انتخاب شدند. با بررسی جمیع موارد و ارزیابی متابولیت‌های گوناگون این گیاه، می‌توان چنین جمع‌بندی نمود که گونه M. comosum ژنوتیپی مناسب برای ورود به فرآیند اهلی‌سازی و همچنین به‌عنوان والد برای برنامه‌های هیبریداسیون است. از طرفی ژنوتیپ کمتر معرفی‌شده Bellevalia paradoxa نیز در مجموع داراي خصوصیات ارزشمندي است و به نظر می‌رسد ادامه مطالعات در مورد این ژنوتیپ نیز رویکردی صحيح خواهد بود.

     

    پرونده مقاله