فهرست مقالات فروغ زاده امیدی


  • مقاله

    1 - ارزیابی اثر مقادیر کمپوست نیشکر و نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرت‌دانه ای (Zea mays L.)
    فیزیولوژی محیطی گیاهی , شماره 2 , سال 14 , تابستان 1398
    نظر به تولید کمپوست نیشکر در شرکت‌های تولید نیشکرو لزوم استفاده از این تولیدات به عنوان کود آلی در جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی، این آزمایش به منظور بررسی اثر مقادیر کمپوست نیشکر و نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرت‌دانه‌ای به مورد اجرا گذاشته شد. در این بررسی از کرت های چکیده کامل
    نظر به تولید کمپوست نیشکر در شرکت‌های تولید نیشکرو لزوم استفاده از این تولیدات به عنوان کود آلی در جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی، این آزمایش به منظور بررسی اثر مقادیر کمپوست نیشکر و نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرت‌دانه‌ای به مورد اجرا گذاشته شد. در این بررسی از کرت های یک‌بار خرد شده درقالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایش شامل مقادیر کمپوست نیشکر در سه سطح صفر، 15 و 30 تن در هکتار به‌عنوان عامل اصلی و کود نیتروژن از منبع اوره در سه سطح به‌صورت 80، 160 و 240 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به‌عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که تاثیر کمپوست نیشکر و نیتروژن بر تعداد ردیف در بلال، تعداد دانه در ردیف، تعداد دانه در بلال، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و عملکرد پروتئین معنی دار بود ولی اثر متقابل بین تیمارها بر کلیه صفات معنی‌دار نبود. بیشترین عملکرد دانه و عملکرد پروتئین درشرایط 30 تن در هکتار کمپوست نیشکر و 240 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و کمترین عملکرد دانه و عملکرد پروتئین در شرایط عدم مصرف کمپوست نیشکر و 80 کیلوگرم در هکتار نیتروژن حاصل شد. نتایج کلی آزمایش نشان داد که افزایش مصرف کمپوست نیشکر و نیتروژن به ترتیب تا 30 تن در هکتار و 240 کیلوگرم در هکتار در افزایش عملکرد کمی و کیفی ذرت تأثیر بسزایی دارد و می‌تواند مورد توجه زارعین و محققین قرار گیرد. پرونده مقاله