فهرست مقالات زهرا نورعلی زاده


  • مقاله

    1 - اثر روش‌های مختلف استخراج بر خصوصیات آنتی‌اکسیدانی اندام‌های مختلف گیاه بادام وحشی<i> ( .Amygdalus scoparia L)</i>
    فیزیولوژی محیطی گیاهی , شماره 5 , سال 11 , زمستان 1395
    گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتی اکسیدان‌ها می‌باشند. باتوجه به سمی بودن و اثرات نامطلوب آنتی اکسیدان‌های سنتزی موجود در موادغذایی، نیاز به آنتی اکسیدان‌های طبیعی از گیاهان با سمیت کمتر و اثر بخشی بیشتر یک ضرورت جدی است. در این تحقیق گیاه بادام وحشی از استان ایلام جم چکیده کامل
    گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتی اکسیدان‌ها می‌باشند. باتوجه به سمی بودن و اثرات نامطلوب آنتی اکسیدان‌های سنتزی موجود در موادغذایی، نیاز به آنتی اکسیدان‌های طبیعی از گیاهان با سمیت کمتر و اثر بخشی بیشتر یک ضرورت جدی است. در این تحقیق گیاه بادام وحشی از استان ایلام جمع آوری و خشک شدند و استخراج عصاره به روش حلال (آبی، هیدروالکلی و اتانولی)، کلونجر و سوکسله انجام شد. در این مطالعه هدف مقایسه خاصیت آنتی‌اکسیدانی اندام‌های مختلف گیاه بادام وحشی و بررسی اثر روش‌های مختلف استخراج بر محتوای فنولی، محتوای فلاونوئیدی کل، فعالیت آنتی اکسیدانی کل و ارزیابی فعالیت ضد رادیکالی با انجام آزمون DPPH بود. نتایج آزمایش حاضر نشان داد که در میوه‌ی کامل، مغز و پوسته‌ سبزبادام استخراج با روش هیدروالکلی بیشترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی را داشت. همچنین بر اساس نتایج به دست آمده برای برگ بادام روش آبی بیشترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی را دارا بود. در برگ و میوه‌ بادام محتوای فنول کل با خاصیت فلاونوئیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی همبستگی مثبت معنی‌داری را نشان داد، همینطور بین خاصیت آنتی‌اکسیدانی کل و درصد بازدارندگی DPPH همبستگی مثبت معنی‌داری مشاهده شد. پرونده مقاله