فهرست مقالات فریما دعائی


  • مقاله

    1 - تشخیص باسیلوس کواگولانس در محصولات پروبیوتیک به روش مولکولی PCR
    علوم غذایی و تغذیه , شماره 61 , سال 16 , زمستان 1397
    مقدمه: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که اگر در مقادیر کافی تجویز گردند اثرات مفید سلامتی بر روی میزبان خواهند داشت. باسیلوس کواگولانس یک باکتری پروبیوتیکی گرم مثبت، هوازی تا غیر هوازی اختیاری، کاتالاز مثبت، اکسیداز منفی و تولید کننده اندوسپور می باشد. هدف چکیده کامل
    مقدمه: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که اگر در مقادیر کافی تجویز گردند اثرات مفید سلامتی بر روی میزبان خواهند داشت. باسیلوس کواگولانس یک باکتری پروبیوتیکی گرم مثبت، هوازی تا غیر هوازی اختیاری، کاتالاز مثبت، اکسیداز منفی و تولید کننده اندوسپور می باشد. هدف از این مطالعه شناسایی سریع مولکولی باسیلوس کواگولانس در محصولات پروبیوتیک است که طبق اطلاعات روی برچسب حاوی این باکتری می‌باشد. مواد و روش‌ها: با استفاده از سوش استاندارد باسیلوس کواگولانس آزمون PCR بهینه گردید. حد تشخیص و ویژگی آزمون با استفاده از DNA این باکتری بررسی شد. تعداد 7 نمونه محصول پروبیوتیک موجود در بازار ایران جمع‌آوری و روش‌های مختلف استخراج DNAاز این محصولات بهینه و باسیلوس کواگولانس از طریق PCR مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: آزمونPCR بهینه و محصول Base pair450 (جفت باز) در ژل آگارز 5/1 درصد مشاهده شد، حد تشخیص در این مطالعه 1000 DNA باکتری در آزمون PCR بدست آمد و با هیچ DNA دیگری در آزمون ویژگی تکثیر نگردید. در تمامی محصولات پروبیوتیک ادعا شده حامل باسیلوس کواگولانس، این باکتری مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش که وجود باسیلوس کواگولانس در تمام نمونه‌ها مشخص شد، می‌توان نتیجه گرفت که PCR روشی سریع و مطمئن جهت شناسایی این میکروارگانیسم در محصولات پروبیوتیک می‌باشد. پرونده مقاله