فهرست مقالات رضا حبیبی پور


  • مقاله

    1 - بهینه‌سازی فعالیت آنزیم لیپاز و متغیرهای شرایط تخمیری حاوی سوبسترای شیره انگور در محیط کشت آسپرژیلوس نایجر
    فصلنامه بیولوژی کاربردی , شماره 1 , سال 12 , بهار 1401
    هدف: آنزیم لیپاز از آنزیم‌‌های با اهمیت در صنایع غذایی، مواد شوینده و نساجی می‌‌باشد. همچنین امروزه صنایع وابسته به این آنزیم نظیر فرآوری مواد آلی، سنتز بیوسورفکتنت‌‌ها، نوشیدنی‌‌ها و صنایع آرایشی، دارویی و غذایی گسترش چشمگیری داشته‌‌اند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر به چکیده کامل
    هدف: آنزیم لیپاز از آنزیم‌‌های با اهمیت در صنایع غذایی، مواد شوینده و نساجی می‌‌باشد. همچنین امروزه صنایع وابسته به این آنزیم نظیر فرآوری مواد آلی، سنتز بیوسورفکتنت‌‌ها، نوشیدنی‌‌ها و صنایع آرایشی، دارویی و غذایی گسترش چشمگیری داشته‌‌اند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بهینه‌سازی فعالیت آنزیم لیپاز و متغیرهای شرایط تخمیری حاوی سوبسترای شیره انگور در محیط کشت آسپرژیلوس نایجر است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش برای اولین بار جهت دستیابی به بیشترین فعالیت آنزیم در محیط کشت حاوی منبع کربنی شیره انگور، متغیرهای موثر در فرآیند تخمیر قارچ آسپرژیلوس نایجر یعنی دما، اسیدیته، غلظت شیره انگور و منبع نیتروژنی (عصاره مخمر-پپتون) با کمک نرم‌افزار Design Expert بهینه‌سازی گردید. یافته‌ها: اسیدیته معادل 5/7، مقدار غلظت شیره انگور و ترکیب عصاره مخمر و پپتون (با نسبت دو به یک) به ترتیب با میزان 5/1 و 75/0 درصد بدست آمد. فعالیت لیپاز پس از بهینه‌سازی شرایط محیط کشت برابر با U/ml 694/17 بود. نتیجه‌گیری: آسپرژیلوس نایجر در محیط کشت با فاکتورهای دما، غلظت شیره انگور و عصاره مخمر و پپتون در میزان بهینه خود و اسیدیته معادل 5/7، فعالیت لیپاز قابل توجهی ثبت می‌‌نماید. بنابراین منابع کربنی و نیتروژنی بکار رفته در این پژوهش، منابع مناسبی برای استفاده در محیط کشت این میکروارگانیسم جهت تولید آنزیم لیپاز می‌‌باشند. پرونده مقاله