-
مقاله
1 - جداسازی ازتوباکترهای بومی از خاک مناطق مختلف تهران و بررسی اثرتلقیح آنها بر رشد گیاه گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L.)اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی , شماره 4 , سال 16 , پاییز 1401ازتوباکتر، باکتری هوازی، گرم منفی، شیمیوارگانوتروف است که قادر به تثبیت نیتروژن مولکولی به صورت غیرهمزیست میباشد. نقش ازتوباکتر در رشد گیاه به واسطه تولید هورمونهای محرک رشد، توان حل کنندگی فسفاتهای نامحلول، تثبیت نیتروژن، افزایش تحمل به تنشها و بیوکنترل عوامل بیم چکیده کاملازتوباکتر، باکتری هوازی، گرم منفی، شیمیوارگانوتروف است که قادر به تثبیت نیتروژن مولکولی به صورت غیرهمزیست میباشد. نقش ازتوباکتر در رشد گیاه به واسطه تولید هورمونهای محرک رشد، توان حل کنندگی فسفاتهای نامحلول، تثبیت نیتروژن، افزایش تحمل به تنشها و بیوکنترل عوامل بیماری زای گیاهی میباشد. این پژوهش با هدف جداسازی و شناسایی ازتوباکتر بومی تثبیت کننده نیتروژن از خاک مناطق مختلف شهر تهران صورت گرفت. همچنین، تاثیر تلقیح جدایه ها بر تقویت رشد گیاه گوجه فرنگی نیز بررسی و در نهایت شرایط رشد جدایه برتر بهینه سازی شد. در این پژوهش، از شش منطقه تهران نمونه برداری انجام و جدایه های ازتوباکتر با استفاده از روش تهیه رقت متوالی از نمونههای خاک، جداسازی و با کمک تستهای بیوشیمیایی متداول تعیین هویت شدند. سپس، ژن nif H، کد کننده آنزیم نیتروژناز، در جدایه ها با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره پلیمراز ریل تایم شناسایی و سپس بذرهای گوجه فرنگی با ایزوله ها تلقیح و میزان رشد گیاهچه، شامل طول ساقه و ریشه در طی 34 روز سنجیده شدند. پارامترهای دما، pH، میزان هوادهی، منبع کربن و نیتروژن برای جدایه برتر بهینهسازی شدند. در این مطالعه 27 جدایه ازتوباکتر تثبیت کننده نیتروژن به دست آمد. تمامی جدایه ها افزایش بارزی ( p<0.05 ) در طول ساقه و ریشه گیاه گوجه فرنگی نسبت به سویه استاندارد و کنترل منفی ایجاد کردند. جدایه شماره 21 بیشترین تاثیر را بر رشد گیاه نشان داد و بهترین شرایط رشد آن، در حضور منبع کربن مانیتول، منبع نیتروژن پپتون، دور گردشی rpm200، دمای 30 درجه سلسیوس و 7 =pH به دست آمد. با توجه به نتایج این مطالعه، جدایه های بومی به دست آمده به ویژه جدایه شماره 21 پس از بررسی های بیشتر دارای قابلیت استفاده به عنوان کود بیولوژیکی هستند. پرونده مقاله -
مقاله
2 - Evaluation of Antimicrobial Effect of Cinnamomum verum Methanolic Extract and Essential Oil: A Study on Bio-preservative in Ketchup SauceJournal of Chemical Health Risks , شماره 1 , سال 6 , بهار 2016Use of natural antimicrobial compounds extracted from plants such as cinnamon as preservative to extend the shelf life has gain much attention. In this study, we evaluated the antimicrobial activity and bio- preservative potential of the methanolic extract of Cinnamomum چکیده کاملUse of natural antimicrobial compounds extracted from plants such as cinnamon as preservative to extend the shelf life has gain much attention. In this study, we evaluated the antimicrobial activity and bio- preservative potential of the methanolic extract of Cinnamomum verum bark and its oil against Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosae and Escherichia coli in ketchup sauce. In order to evaluate the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of essential oil and methanolic extract from the bark of C. verum, agar dilution method was performed. Then the effective inhibitory concentrations were evaluated on growth of test bacteria in ketchup sauce at 4 °C and room temperature in different storage times (1, 7, 14 and 30 days). In addition, the sensory quality of treated ketchups was assessed. This study showed bacteriostatic effect of the essential oils and methanolic extract on all tested bacteria. The best treatment in ketchup sauce was obtained on days 14 at 4 °C in concentrations of 1500 µg/ml essential oil. In sensory evaluation, the sample containing 1000 µg/ml essential oil had higher score in odor, taste and overall acceptability than other treated samples (P<0.05). This study shows that cinnamon oil is a more potent antimicrobial agent than cinnamon extract and it has the potential to be used as food preservative and is recommended for quality attributes enhancement. پرونده مقاله