پاتوبیولوژی مقایسه ای
,
شماره5,سال
6
,
زمستان
1388
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایجاد و شیوع سویههای مقاوم به آنتیبیوتیکها در بسیاری از کشورها یک مشکل رو به افزایش میباشد. تلاشهای زیادی برای کشف ضد میکروبهای جدید از منابع مختلفی مانند میکروارگانیسمها، حیوانات و گیاهان صورت گرفته است. یکی از این منابع طب سنتی چکیده کامل
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایجاد و شیوع سویههای مقاوم به آنتیبیوتیکها در بسیاری از کشورها یک مشکل رو به افزایش میباشد. تلاشهای زیادی برای کشف ضد میکروبهای جدید از منابع مختلفی مانند میکروارگانیسمها، حیوانات و گیاهان صورت گرفته است. یکی از این منابع طب سنتی میباشد که بررسیهای صورت گرفته در آن منجر به کشف مواد موثره جدیدی گردیده است. افدرا ماژور گیاهی طبی با فعالیتهای مختلف فیزیولوژیک است. گیاه از منطقه کرج جمعآوری گردید و عصارهگیری با استفاده از حلالهای آبی، اتانولی، استنی و متانولی صورت گرفت. عصارهها در دمای 60 درجه سیلیسیوس در خلاء تغلیظ گردیدند. فعالیت ضد باکتریایی عصارهها با روشهای انتشار در ژل، MIC و MBC در باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC6538)، سودوموناس آئروژینوزا(ATCC27853)استرپتوکوکوس پیوژنز (PTCC 1447)و اشریشیا کولای(ATCC 8739) سنجیده شد. اشریشیا کولای فقط به عصاره استنی حساسیت نشان داد و سودوموناس ائروژینوزا به عصاره آبی مقام بود و به سایر عصارهها حساسیت نشان داد. استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس به کلیه عصارهها حساس بودند.
پرونده مقاله
پاتوبیولوژی مقایسه ای
,
شماره2,سال
17
,
تابستان
1399
امروزه سرطان بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2018 دومین عامل مرگ و میر درجهان می باشد. استفاده از پلی ساکارید های قارچی یکی از راه های ارزانتر، کم خطرترو با عوارض جانبی کمتر و جدیدتر در پیشگیری و درمان سرطان می باشد. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی قارچ فوزا چکیده کامل
امروزه سرطان بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2018 دومین عامل مرگ و میر درجهان می باشد. استفاده از پلی ساکارید های قارچی یکی از راه های ارزانتر، کم خطرترو با عوارض جانبی کمتر و جدیدتر در پیشگیری و درمان سرطان می باشد. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی قارچ فوزاریوم بومی از خاک های کرج و استخراج پلی ساکارید گلوکان وتعیین ویژگی های شیمیایی آن باروش هایFT-IR و HPLC و نقش ضد سرطانی آن برروی سل لاین های لنفوییدی (LCL) و هلا (Hela) می باشد. دراین مطالعه نمونه قارچ فوزاریوم از خاک منطقه کرج جداسازی گردید وبه روش میکروسکوپی وماکروسکوپی و ژنتیکی درحد جنس شناسایی شد . وسپس قارچ در محیط کشت مایع انتخابی برای تولید بیشترین مقدار توده قارچی برای استخراج گلوکان کشت گردید.گلوکان قارچ به روش آب جوش مورد استخراج قرارگرفت .مقادیر مختلفی ازگلوکان استخراج شده را به کشتهای سلولی LCLوHela اضافه شد واثرات سایتوتوکسیسیته آن بررسی شد.نتایج کشت نشان داد پلی ساکارید گلوکان نقش ضد سرطانی بر روی سلول های لنفوییدی داشت اما بر روی سلول های هلا اثر ضدسرطانی نداشت. اثرات سایتوتوکسیسیته پلی ساکارید گلوکان با روش کالریمتری(MTT) نشان داده شد.
پرونده مقاله
سابقه و هدف: سالمونلا یکی از مهم ترین عوامل ایجاد ‌کننده مسمومیت‌های غذایی در انسان ‌است. استفاده از روش های استاندارد کشت برای تشخیص و جداسازی سالمونلا و نیز ارزیابی خصوصیات باکتری از طریق آزمون‌های بیوشیمیایی و سرولوژی به صرف 4 تا 7 روز زمان، دقت و چکیده کامل
سابقه و هدف: سالمونلا یکی از مهم ترین عوامل ایجاد ‌کننده مسمومیت‌های غذایی در انسان ‌است. استفاده از روش های استاندارد کشت برای تشخیص و جداسازی سالمونلا و نیز ارزیابی خصوصیات باکتری از طریق آزمون‌های بیوشیمیایی و سرولوژی به صرف 4 تا 7 روز زمان، دقت و مهارت کاربر و کیفیت محیط‌های کشت نیازمند است. این مطالعه با هدف ارزیابی روش مولکولی PCR برای ردیابی سریع سالمونلا در نمونه‌های گوشت جوجه ‌کباب و مقایسه کیفیت آن با دو روش الایزا و کشت استاندارد انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش به صورت مقطعی – توصیفی بر روی60 نمونه جوجه کباب جمع آوری شده از فروشگاه‌های سطح شهر تهران انجام شد. فراوانی سالمونلا در این نمونه ها با استفاده از سه روش میکروبیولوژی (کشت و آزمون های بیوشیمیایی)، الایزا (کیت SAL-VIA96, TECRA) و PCR (تکثیر ژن invA) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین دقت، حساسیت و ویژگی سه روش با یکدیگر مقایسه گردیدند. یافته ها: از مجموع نمونه های مورد بررسی فراوانی سالمونلا بر اساس سه روش کشت، الایزا و PCR به ترتیب 55%، 47% و 65% بود. نتایج نشان داد که با استفاده از روش PCR و پرایمرهای invA تنها با یک مرحله ‌غنی‌سازی اولیه 20ساعته در محیط BPW می توان در مدت 24 تا 30 ساعت با حساسیت و ویژگی 100% وجود سالمونلا را در نمونه غذایی مشخص نمود. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تکنیک PCR کفایت و حساسیت لازم به منظور پایش سریع سالمونلا را دارد. از این رو استفاده از این روش برای ارزیابی وجود سالمونلا در مواد غذایی پیشنهاد می گردد.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد