فهرست مقالات ایرج جوادی


  • مقاله

    1 - بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک در استان اصفهان با استفاده از روش الایزا در سال 1395
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 10 , پاییز 1402
    مقدمه: سموم قارچی(مایکوتوکسین‌ها) دسته‌ای از متابولیت‌های ثانویه‌ی قارچ‌ها هستند که دارای اثرات مختلف جهش‌زایی ،سرطانزایی ،استروژنیک و یا سمیت حاد می‌باشند.در بین انواع سموم قارچی ، آفلاتوکسین‌ها به عنوان عامل بالقوه‌ی سرطان کبد مطرح بوده و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر چکیده کامل
    مقدمه: سموم قارچی(مایکوتوکسین‌ها) دسته‌ای از متابولیت‌های ثانویه‌ی قارچ‌ها هستند که دارای اثرات مختلف جهش‌زایی ،سرطانزایی ،استروژنیک و یا سمیت حاد می‌باشند.در بین انواع سموم قارچی ، آفلاتوکسین‌ها به عنوان عامل بالقوه‌ی سرطان کبد مطرح بوده و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. آفلاتوکسین M1 در شیر دامهای تغذیه شده با خوراک آلوده به آفلاتوکسین B1 یافت می شود. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک مصرف شده در شهرهای استان اصفهان در ایران انجام شد.مواد و روش ها: در این پژوهش میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و سنتی بررسی شد و به این منظور از روش الایزا استفاده گردید. یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونه های کشک خشک به ترتیب وppb 0.020±0.210و 0.02ppb0± 0.66 می‌باشد. همچنین میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونه‌های کشک پاستوریزه به ترتیب برابرppb 0.02±0.2 وppb 0.02±0.65 می‌باشد. تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده نشان داد 30% از نمونه‌های مورد مطالعه در این پژوهش آلودگی بیش از حد مجاز داشتند.نتیجه گیری: با توجه به پر مصرف بودن کشک و سایر لبنیات در کشور ما باید توجه بیشتری به کنترل و نظارت بر تولید و مصرف لبنیات داشت. پرونده مقاله