فهرست مقالات زهرا نوری حامد


  • مقاله

    1 - جداسازی و بررسی برخی از ویژگی‌های پروبیوتیکی آنتروکوک‌ها در شیر گاو جرسی و فرآورده-های تخمیری آن در قم
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 9 , پاییز 1401
    آنتروکوک‌ها از جمله باکتری‌های اسید لاکتیک با ویژگی‌های پروبیوتیکی هستند که در محصولات لبنی و بویژه در فرآورده‌های تخمیری یافت می-شوند.. هدف از مطالعه حاضر جداسازی آنتروکوک‌ها از شیر گاو جرسی و فرآورده‌های تخمیری آن در قم و تعیین برخی از ویژگی‌های پروبیوتیکی آنها بود. ا چکیده کامل
    آنتروکوک‌ها از جمله باکتری‌های اسید لاکتیک با ویژگی‌های پروبیوتیکی هستند که در محصولات لبنی و بویژه در فرآورده‌های تخمیری یافت می-شوند.. هدف از مطالعه حاضر جداسازی آنتروکوک‌ها از شیر گاو جرسی و فرآورده‌های تخمیری آن در قم و تعیین برخی از ویژگی‌های پروبیوتیکی آنها بود. از هرکدام از نمونه‌های شیر، دوغ، ماست ، پنیر و کره 5 نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. 12 سویه از گونه‌های آنتروکوکوس فاسیوم، آنتروکوکوس آویوم و آنتروکوکوس فکالیس جدا سازی و خاصیت ضد میکروبی آن‌ها روی 9 میکروارگانیسم شاخص بررسی شد. تمام جدایه‌ها دارای اثر مهاری روی این میکروارگانیسم‌ها بودند. میزان حساسیت اشریشیا کولای بیشتر از سایرین بوده، بعد از آن سودوموناس آئروژینوزا و لیستریا ایوانوی قرار داشت و کمترین حساسیت نیز به ترتیب در لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سرئوس و کلبسیلا پنومونیا مشاهده شد. میانگین اثر مهاری جدایه‌ها روی مجموع میکروارگانیسم‌های گرم منفی بطور معنی دار بیشتر از میکرارگانیسم‌های گرم مثبت بود (05/0p≤). در بررسی مقاومت جدایه‌ها در محیط کشت حاوی 3/0 درصد صفرا، از مجموع 12 جدایه حاصله از نمونه‌های مورد آزمایش، 2 جدایه از گونه آویوم (40%)، 3 جدایه از گونه فکالیس (100%) و یک جدایه از گونه فیسیوم (20%) مقاوم تشخیص داده شدند. و از میان آن‌ها، تنها یکی از جدایه‌های آنتروکوکوس آویوم نسبت به شرایط اسیدی مقاوم بود. در مجموع می‌توان شیر و فرآورده های تخمیری را منبع غنی از گونه‌های آنتروکوکوس دانست که تعداد اندکی از آنها نسبت به شرایط معده و روده انسان مقاوم می‌باشند. البته این جدایه‌ها باید از نظر ایمن بودن نیز مورد ارزیابی قرار گیرند. پرونده مقاله