فهرست مقالات لیلا قدرتی


  • مقاله

    1 - مطالعه اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی گل راعی (Hypericum perforatum) بر باکتری های غذازاد
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 5 , سال 8 , زمستان 1400
    گل راعی گیاهی طبی از جنس هیپرکاسیه است که دارای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با خصوصیات ضدمیکروبی بالا است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضدمیکروبی عصاره متانولی گل راعی روی باکتری های غذازاد انجام پذیرفت. اندام هوایی گل راعی از مزرعه تحقیقاتی تهیه و پس از تایید توسط چکیده کامل
    گل راعی گیاهی طبی از جنس هیپرکاسیه است که دارای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با خصوصیات ضدمیکروبی بالا است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضدمیکروبی عصاره متانولی گل راعی روی باکتری های غذازاد انجام پذیرفت. اندام هوایی گل راعی از مزرعه تحقیقاتی تهیه و پس از تایید توسط کارشناسان، خشک و پودر شد و برای تهیه عصاره متانولی استفاده شد. قطر هاله عدم رشد باکتری های سودوموناس آئروژینوزا، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از روش دیسک گذاری ارزیابی و با آنتی بیوتیک ها مقایسه شد. حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره متانولی گل راعی روی باکتری های مورد نظر با استفاده از پلیت الایزا ارزیابی شد. قطر هاله عدم رشد باکتری ها در برابر عصاره متانولی گل راعی رنجی معادل 45/0 ± 33/9 تا 60/0 ± 28/15 میلی متر داشت. استفاده از غلظت 100 میلی گرم/میلی لیتر از عصاره متانولی گل راعی سبب ایجاد بیشترین قطر هاله عدم رشد سودوموناس آئروژینوزا (53/0 ± 27/12 میلی متر)، اشریشیا کلی (59/0 ± 20/13 میلی متر) و استافیلوکوکوس اورئوس (60/0 ± 28/15 میلی متر) شد. اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی گل راعی وابسته به دوز بود (05/0 P<). کمترین و بیشترین میزان MIC و MBC عصاره متانولی گل راعی برای استافیلوکوکوس اورئوس (به ترتیب 0010/0 و 0019/0) و اشریشیا کلی (به ترتیب 50/0 و 00/1) بدست آمد. قطر هاله عدم رشد باکتری های تیمار شده با عصاره متانولی گل راعی در مقایسه با بسیاری از دیسک های آنتی بیوتیکی، بیشتر بود. پرونده مقاله