فهرست مقالات عباس داعی


  • مقاله

    1 - بررسی فراوانی سویه‌های استافیلوکوکی جدا شده از مواد غذایی مختلف و الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن‌ها در اصفهان در سال 95-1394
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 8 , پاییز 1400
    در کشورهای در حال توسعه حضور و تنوع گونه‌های مختلف استافیلوکوکوس در مواد غذایی به طور گسترده مطالعه نشده است. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع گونه‌های استافیلوکوکوس در مواد غذائی متنوع و ارزیابی الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن‌ها در شهر اصفهان بود. تعداد 194 چکیده کامل
    در کشورهای در حال توسعه حضور و تنوع گونه‌های مختلف استافیلوکوکوس در مواد غذایی به طور گسترده مطالعه نشده است. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع گونه‌های استافیلوکوکوس در مواد غذائی متنوع و ارزیابی الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن‌ها در شهر اصفهان بود. تعداد 194 نمونه مختلف مواد غذایی از مناطق مختلف شهر اصفهان جمع آوری شد و از نظر وجود گونه‌های متنوع استافیلوکوکوس مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات فنوتیپی برای جداسازی اولیه و بررسی توالی ژن16SrRNA به منظور شناسایی گونه‌ها انجام شد. الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی نمونه‌ها با روش انتشار دیسک در سطح آگار نیز مورد بررسی قرار گرفت. از مجموع 194 نمونه مواد غدائی، 92 جدایه (5/47 درصد) کوکسی گرم مثبت شناسایی و جداسازی شد. از این بین، 84 جدایه استافیلوکوکوس، 7 جدایه ماکروکوکوس و یک جدایه میکروکوکوس تشخیص داده شد. بیشترین فراوانی جدایه‌های استافیلوکوکوس جدا شده مربوط به جدایه‌های استافیلوکوکوس اورئوس با فراوانی 25 درصد (84/21)، استافیلوکوکوس ویتولینوس 5/15 درصد (84/13) و استافیلوکوکوس سوکسینوس 9/11 درصد (84/10) بود. بیشترین مقاومت نسبت به پنی سیلین (5/ 59 درصد) و تتراسایکلین (2/0 درصد) و کمترین میزان مقاومت در برابر لووفلوکساسین، ریفامپیسین، جنتامایسین و سیپروفلوکساسین تشخیص داده شد. بررسی گونه‌های استافیلوکوکوس برای تحقیقات اپیدمیولوژی اهمیت دارد. همچنین تشخیص مقاومت آنتی‌بیوتیکی در گونه‌های استافیلوکوکی جداشده از مواد غذایی نشان می‌دهد که مواد غذایی به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامتی افراد جامعه و پراکندگی هرچه بیشتر مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌باشد. با انجام روش16SrRNA شناسایی گونه‌های پرونده مقاله