فهرست مقالات عباس رحیمی فروشانی


  • مقاله

    1 - بررسی آلودگی بار میکروبی کل، کلی فرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر و غلظت آمیلوئید A در نمونه‌های شیر مخزن دامداری‌های استان تهران
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 2 , سال 6 , تابستان 1398
    ارزیابی کیفیت میکروبی شیر خام با توجه به مصرف روزافزون شیر و همچنین امکان تبدیل آن به فراورده‌های شیری، بسیار مهم است. مطالعه بار میکروبی شیر خام و سنجش پروتیئن‌های فاز حاد می‌توانند اطلاعات دقیق از شرایط بهداشتی و کیفی شیر خام تعیین کنند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی ب چکیده کامل
    ارزیابی کیفیت میکروبی شیر خام با توجه به مصرف روزافزون شیر و همچنین امکان تبدیل آن به فراورده‌های شیری، بسیار مهم است. مطالعه بار میکروبی شیر خام و سنجش پروتیئن‌های فاز حاد می‌توانند اطلاعات دقیق از شرایط بهداشتی و کیفی شیر خام تعیین کنند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی بار میکروبی و سنجش آمیلوئید A در نمونه‌های شیر مخزن دامداری‌های استان تهران انجام شد. ابتدا 90 نمونه شیر خام جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. شمارش سلول‌های پیکری نمونه‌های شیر به روش الکترونیک فلورسانس انجام شد. سپس شمارش کلی میکروبی، کلی فرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر انجام پذیرفت. غلظت آمیلوئید A در نمونه‌های شیر خام با استفاده از روش الایزا تعیین شد. میانگین شمارش کلی میکروب ها، کلی فرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر به ترتیب 105×15، 104×12، 103×29، 103×14 و 105×18 پرگنه در هر میلی لیتر بود. شمارش کلی میکروب‌ها در 23/72 درصد از نمونه‌های مورد آزمون بیشتر از حد مجاز استاندارد بود. میانگین تعداد یاخته‌های پیکری، 105×3 سلول در هر میلی لیتر شیر بود که در 11/61 درصد از نمونه‌های شیر بیشتر از حد مجاز استاندارد بود. میانگین و انحراف معیار آمیلوئید A در نمونه‌های شیر، 96/47±83/551 نانوگرم به ازای هر میلی لیتر شیر بود. نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده کیفیت نسبی نمونه‌های شیر مخزن دامداری‌های استان تهران است. بالا بودن تعداد یاخته‌های پیکری و همچنین غلظت آمیلوئید A در نمونه‌های شیر خام نشان دهنده امکان بروز ورم پستان تحت بالینی در گاو‌های مورد نظر است. پرونده مقاله