فهرست مقالات فاطمه بخشی


  • مقاله

    1 - بهینه‌سازی تولید رنگدانه نارنجی توسط قارچ موناسکوس پورپورئوس از ضایعات خرما به روش سطح پاسخ
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 5 , سال 4 , زمستان 1396
    رنگدانه تولید شده توسط قارچ موناسکوس به دلیل توانایی بالای تولید رنگدانه های متفاوت از نظر رنگ و ثبات شیمیایی از توجه ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق تولید رنگدانه نارنجی توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC 5303 در شرایط تخمیر در حالت غوطه وری با استفاده از خرمای ضایعاتی ان چکیده کامل
    رنگدانه تولید شده توسط قارچ موناسکوس به دلیل توانایی بالای تولید رنگدانه های متفاوت از نظر رنگ و ثبات شیمیایی از توجه ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق تولید رنگدانه نارنجی توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC 5303 در شرایط تخمیر در حالت غوطه وری با استفاده از خرمای ضایعاتی انجام پذیرفت. عوامل موثر غلظت قند خرما (60-20 گرم بر لیتر)، نمک (12-6 درصد) و pH (9-6) محیط کشت به منظور بهینه سازی تولید رنگدانه نارنجی با استفاده از روش سطح پاسخ طرح مرکب مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت قند خرما 20 گرم بر لیتر، نمک 6 درصد و pH برابر 9 بهترین شرایط برای تولید رنگدانه نارنجی ( 7/6 واحد جذب نوری) می باشد. در بهینه شرایط تولید، بیشترین بازده تولید رنگدانه نارنجی، راندمان تولید بیومس، راندمان تبدیل سوبسترا و راندمان تخمیر به ترتیب (OD) 05/±0 24/6،(g/l) 2/7 ، 82% و (g/l.day) 36/5 می باشد. با توجه به نتایج محیط کشت خرما می تواند به عنوان منبع کربن در تولید رنگدانه نارنجی توسط قارچ موناسکوس پورپورئوس مورد استفاده قرار گیرد. پرونده مقاله