فهرست مقالات حمید یزدانپناه


  • مقاله

    1 - مواد معدنی وآلی موجود در پوست و پسماند پسته (Pistacia vera )
    پژوهش های کاربردی در خشک میوه ها , شماره 1 , سال 1 , بهار-تابستان 1403

    پسته یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران است و نقش مهمی در صادرات کشور دارد. محصولات فرعی کشاورزی بدون اینکه فراوری شوند، در مراحل مختلف از بین می روند و صنایع تبدیلی در ایران از تمامی اجزاء یک محصول کشاورزی بهره مناسب و کامل را نمی برد. ترکیبات شیمیایی و معدنی ترکیب چکیده کامل

    پسته یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران است و نقش مهمی در صادرات کشور دارد. محصولات فرعی کشاورزی بدون اینکه فراوری شوند، در مراحل مختلف از بین می روند و صنایع تبدیلی در ایران از تمامی اجزاء یک محصول کشاورزی بهره مناسب و کامل را نمی برد. ترکیبات شیمیایی و معدنی ترکیباتی هستند که یا در اندام های گیاهان مختلف تولید گردیده و یا بوسیله گیاه از محیط جذب می‌گردند. پوست پسته عمده ترین بخش محصولات فرعی پسته را تشکیل می‌دهد. وجود این ترکیبات در برگ و پوست پسته می‌تواند به عنوان یک منبع مورد استفاده انسان در صنعت وکشاورزی قرار گیرد. در این تحقیق به تشخیص و اندازه گیری مواد آلی و معدنی موجود در پوست نرم پسته که در مراکز ضبط پسته در کنار فراوری پسته تولید می‌گردند پرداخته و نتیجه گیری شد که این مواد اکثرا به عنوان پسماند و دور ریز در نظر گرفته می‌شوند، می‌توانند مورد استفاده صنایع وکشاورزی قرار گیرند شناسایی این مواد با کمک روش‌های آزمایشگاهی معمول و همچنین با روش GC-MS صورت پذیرفت. مواد آلی اولیه موجود در پوست پسته شامل انواع گوناگونی می‌باشد، حدود پنجاه درصد از این مواد را مواد آلی ساختمانی مانند سلولز و پکتین تشکیل می دهند. انواع پروتئین و اسید آمینه که مولکول های دارای ازت می‌باشند. حدود 11تا15 درصد حجم مواد موجود را تشکیل می‌دهند. سهم چربی ها بین 5 تا7 درصد می باشد و خاکستر خام که شامل عناصر مختلف است، 10 درصد را تشکیل می دهد.

    پرونده مقاله