فهرست مقالات فریده طباطبایی یزدی


  • مقاله

    1 - جداسازی و شناسایی گونه های پدیوکوکوس از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص ضدمیکروبی آن ها
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 2 , پاییز 1394
    ایران کشوری با بیابان‌های وسیع است و شتر موفقیت زیادی در تطابق با این شرایط دارد. باکتری‌های اسید لاکتیک نظیر پدیوکوکوس نقش مهمی در کیفیت محصولات تخمیری شتر بازی می‌کنند. سه نمونه از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) تحت شرایط اسپتیک از استان گلستان جمع چکیده کامل
    ایران کشوری با بیابان‌های وسیع است و شتر موفقیت زیادی در تطابق با این شرایط دارد. باکتری‌های اسید لاکتیک نظیر پدیوکوکوس نقش مهمی در کیفیت محصولات تخمیری شتر بازی می‌کنند. سه نمونه از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) تحت شرایط اسپتیک از استان گلستان جمع آوری شد. در میان باکتری‌های جدا شده تنها 6 جدایه از نظر فنوتیپی به عنوان گونه پدیوکوکوس شناسایی شدند. 6 جدایه باکتریایی توسط تکثیر ژن S rRNA16 به وسیله واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) شناسایی شدند و توسط آنالیز محدود DNA ریبوزومی تکثیر شده (ARDRA) گروه بندی شدند. براساس آنالیز محدود ژن S rRNA16، جدایه‌های جنس پدیوکوکوس درون یک پروفایل باندی گروه بندی شدند که توسط توالی یابی به عنوان پدیوکوکوس پنتوسازئوس شناسایی شدند. فعالیت ضدمیکروبی جدایه‌های پدیوکوکوسی در مقابل سالمونلا تایفی PTCC 1609 و باسیلوس سرئوس ATCC 10876 توسط روش نقطه گذاری بررسی شدند. نتایج نشان داد که فعالیت ضدمیکروبی پدیوکوکوس پنتوسازئوس جدا شده از شیر شتر ایرانی قابل توجه است. پرونده مقاله