فهرست مقالات عباس دوستی


  • مقاله

    1 - مقایسه واکنش زنجیره‌ای پلیمراز و کشت برای تشخیص سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 1 , پاییز 1393
    چکیده هدف از انجام این مطالعه، بررسی وجود سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب‌ های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده با استفاده از دو روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز و کشت میکروبی بود. در این مطالعه 142 نمونه آب بسته بندی شده از انواع مختلف از کارخانجات تولیدی فعال در است چکیده کامل
    چکیده هدف از انجام این مطالعه، بررسی وجود سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب‌ های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده با استفاده از دو روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز و کشت میکروبی بود. در این مطالعه 142 نمونه آب بسته بندی شده از انواع مختلف از کارخانجات تولیدی فعال در استان‌های مختلف کشور جمع آوری شد. جداسازی و تشخیص باکتری سودوموناس آئروجینوزا و اشرشیاکلی با دو روش کشت میکروبی و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز انجام و نتایج مقایسه شد. آلودگی به اشریشیاکلی در ‌روش PCR، در 12 نمونه (6/14%) آب معدنی مثبت ارزیابی شد در صورتی‌که در کشت میکروبی تمامی نمونه‌ها منفی بودند (000/0p=). نتایج حاصل از بررسی آلودگی به اشرشیاکلی در نمونه‌های آب آشامیدنی بر اساس روش PCR و کشت میکروبی، منفی بود. آلودگی به سودوموناس آئروجینوزا نیز در روش PCR و کشت، بترتیب در10 (1/12%) و 7 نمونه (5/8%) آب معدنی مثبت بود. (176/0p=). این میزان در آب آشامیدنی در روش‌ های PCR و کشت برابر با 2 (3/3%) و صفر بود. (496/0p=). نتایج مطالعه حاضر نشانگر این است که روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز می‌تواند تشخیصی با حساسیت و اختصاصیت بالا، آسان و سریع جهت شناسایی باشد. پرونده مقاله