فهرست مقالات حامد افشاری


  • مقاله

    1 - تاثیر بسته‌بندی نانوکامپوزیتی پلی اتیلن-‌نانو‌سلولز در افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , شماره 2 , سال 13 , تابستان 1400
    امروزه مصرف قارچ دکمه‌ای با توجه به طعم مطلوب و ارزش تغذیه‌ای بالای آن رو به افزایش است. نگهداری و ماندگاری قارچ دکمه‌ای یکی از معضلات این محصول می‌باشد. در این تحقیق، تاثیر بسته‌بندی از جنس نانوکامپوزیت پلی‌اتیلن - نانوسلولز با درصدهای مختلف نانوسلولز (صفر [نمونه شاهد] چکیده کامل
    امروزه مصرف قارچ دکمه‌ای با توجه به طعم مطلوب و ارزش تغذیه‌ای بالای آن رو به افزایش است. نگهداری و ماندگاری قارچ دکمه‌ای یکی از معضلات این محصول می‌باشد. در این تحقیق، تاثیر بسته‌بندی از جنس نانوکامپوزیت پلی‌اتیلن - نانوسلولز با درصدهای مختلف نانوسلولز (صفر [نمونه شاهد]، 1%، 2%، 5% و منتشرکننده شاهد) و همچنین پدهای ساطع کننده گاز دی اکسید کربن بر روی زمان نگهداری قارچ دکمه‌ای مورد مطالعه قرار گرفته است. برای این منظور، نمونه‌های قارچ دکمه‌ای در بسته بندی های مذکور و در یخچال با دمای 3 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. قارچ دکمه‌ای در روزهای 0، 2، 6، 8،‌10 و‌13 از لحاظ تنفس، وزن، ظاهر، طعم و همچنین مقدار رطوبت و pH مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها از طریق تجزیه و تحلیل واریانس توسط نرم‌افزارSPSS در سطح اطمینان 95% بر اساس نتیج بدست آمد، تیمار حاوی 2 درصد نانوسلولز به عنوان تیمار بهینه از لحاظ ماندگاری معرفی گردید که دارای کمترین افزایش رطوبت، کمترین میزان کاهش وزن و دی‌اکسید‌کربن، بیشترین امتیاز رنگ کلاهک، ساقه و داخل کلاهک تا روز 10ام نگهداری می‌باشد. بنابراین می‌توان نگهداری قارچ دکمه‌ای را با بسته‌بندی کامپوزیت نانوسلولز 2 درصد، تا مدت 10 روز افزایش داد. پرونده مقاله