فهرست مقالات منیره مهرابی


  • مقاله

    1 - بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف سرشاخه‌های گلدار گیاه Dracocephalum moldavica L. در استان سیستان وبلوچستان
    اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی , شماره 5 , سال 5 , زمستان 1396
    گیاه بادرشبو با نام علمی (.Dracocephalum moldavica L) گیاهی یکساله متعلق به تیره نعنا (Lamiaceae)است که در طب سنتی در درمان اختلالات گوارشی، کبدی و سردرد استفاده می شود. در این تحقیق سرشاخه‌های هوایی گلدار گیاه در اسفند ماه سال 1394 از گلخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان ج چکیده کامل
    گیاه بادرشبو با نام علمی (.Dracocephalum moldavica L) گیاهی یکساله متعلق به تیره نعنا (Lamiaceae)است که در طب سنتی در درمان اختلالات گوارشی، کبدی و سردرد استفاده می شود. در این تحقیق سرشاخه‌های هوایی گلدار گیاه در اسفند ماه سال 1394 از گلخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان جمع آوری شد و عصاره های مختلف متانولی، اتانولی و آبی با استفاده از روش خیساندن بدست آمد. میزان فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل با استفاده از روش‌های اسپکتروفتومتری و عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره ها توسط دو روش FRAP و DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد عصاره های مختلف متانولی، اتانولی و آبی به‌ترتیب دارای محتوای فنل کل (1/82، 8/71 و 6/33 میلی‌گرم معادل گالیک اسید در هر گرم وزن خشک) و فلاونوئید کل به‌ترتیب (02/34 ، 8/28 و 02/1 میلی‌گرم معادل کوئرستین در هر گرم وزن خشک) گزارش گردید. نتایج بررسی آنتی اکسیدانی در روش DPPH برای عصاره‌های مختلف به‌ترتیب (60/11، 93/34 و 84/302 میکروگرم در میلی‌لیتر) و در روش FRAP به‌ترتیب (mMFe2+/mg sample 23/14، 20/8 و 01/1) گزارش شد. تحلیل داده‌ها نشان داد که عصاره متانولی گیاه نسبت به عصاره اتانولی وآبی از بیشترین مقدار محتوای فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل و از بیشترین قدرت مهارکنندگی در روش DPPH(μg/ml60/11IC50=) برخوردار بود و این یافته‌ها در تایید عملکرد آنتی‌اکسیدانی و سایر مصارف دارویی گیاه قابل بحث است.[1] *نویسنده مسئول: nhazeri@chem.usb.ac.ir پرونده مقاله