فهرست مقالات امین اله باقری فرد


  • مقاله

    1 - اثر ارتفاع بر خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی برگ گیاه گزنه (L. Urtica dioica) در استان‌های مازندران و گلستان
    فیزیولوژی محیطی گیاهی , شماره 4 , سال 9 , پاییز 1393
    عوامل محیطی به‌عنوان مهم‌ترین عامل مؤثر بر صفات مورفولوژیکی و نیز بیان ژن‌های بیوسنتزکننده ترکیبات ثانویه در گیاهان دارویی مطرح می‌باشد. در این تحقیق اثر ارتفاع در دو استان مازندران و گلستان روی برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه گزنه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه چکیده کامل
    عوامل محیطی به‌عنوان مهم‌ترین عامل مؤثر بر صفات مورفولوژیکی و نیز بیان ژن‌های بیوسنتزکننده ترکیبات ثانویه در گیاهان دارویی مطرح می‌باشد. در این تحقیق اثر ارتفاع در دو استان مازندران و گلستان روی برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه گزنه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌برداری از مناطق مختلف در زمان گلدهی گیاه صورت پذیرفت. داده‌‌ها در قالب طرح کاملاً تصادفی، بصورت آشیانه‌ای با استفاده از نرم‌افزار آماری SAS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر ارتفاع و اکوتیپ به‌صورت معنی‌داری خصوصیات مورفولوژیک و بیوشیمیایی گزنه را تحت تاثیر قرار داد. نتایج نشان داد که مقدار هر سه صفت طول و عرض برگ و نیز طول اندام هوایی گیاه با افزایش ارتفاع از سطح دریا کاهش یافت به‌طوری که کمترین میزان طول و عرض برگ و کمترین ارتفاع گیاه و نیز بیشترین میزان کلروفیل در منطقه له کوه مازندران با ارتفاع 2250 متر بدست آمد.همچنین نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئید‌ها، اسید کلروژنیک، اسید کافئیک و روتین در برگ گیاه گزنه با افزایش ارتفاع بیشتر شد به نحوی که بیشترین میزان ترکیبات فوق در در ارتفاع 2250 متری منطقه له کوه مازندران مشاهده گشت. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی خصوصیات کیفی هلوی زعفرانی (Prunus persica (L.) Batch.) مایه‌زنی‌ شده با قارچ همزیست (Piriformospora indica)
    فیزیولوژی محیطی گیاهی , شماره 4 , سال 9 , پاییز 1393
    اغلب قارچ های همزیست از طریق افزایش توان جذب آب و مواد غذایی به رشد بهتر و بیشتر گیاه میزبان کمک می کنند که در این میان قارچ پیریفورموسپرا (Piriformospora indica) دارای قابلیت ویژه‌ای است. جهت بررسی تأثیر این قارچ بر خصوصیات کیفی میوه هلو، طرحی در قالب بلوک‌ کامل تصادفی چکیده کامل
    اغلب قارچ های همزیست از طریق افزایش توان جذب آب و مواد غذایی به رشد بهتر و بیشتر گیاه میزبان کمک می کنند که در این میان قارچ پیریفورموسپرا (Piriformospora indica) دارای قابلیت ویژه‌ای است. جهت بررسی تأثیر این قارچ بر خصوصیات کیفی میوه هلو، طرحی در قالب بلوک‌ کامل تصادفی با تیمار گیاهان مایه‌زنی شده به قارچ پیریفورموسپرا و شاهد با 10 تکرار در یکی از باغات شهرستان علی آباد واقع در استان گلستان انجام شد. پس از برداشت، میوه‌ها جهت مطالعه تغییرات کیفی و تعیین خصوصیات فیتوشیمیایی از جمله مواد جامد کل، pH، اسید مالیک قند کل، گلوکز، ساکارز، ترکیبات فنل و فلاونوئیدها، به آزمایشگاه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع‌طبیعی گرگان انتقال یافتند. نتایج نشان داد که برخی شاخص‌های کیفی میوه‌ها در تیمار به‌طور معنی‌دار تغییر یافتند. میزان قند کل در میوه درختان آلوده به نسبت شاهد افزایش معنی‌داری یافت. این امر در مورد ساکارز و گلوکز نیز صادق بود. میزان فنل کل میوه در زمان رسیدن به صورت معنی‌دار و میزان فلاونوئید‌ها در مقایسه با شاهد روند افزایشی ولی فاقد معنی نشان دادند. پرونده مقاله