فهرست مقالات محمدباقر پاشا زانوسی


  • مقاله

    1 - شناسایی و مقایسه اجزاء شیمیایی مواد استخراجی برگ چنار و کاج الداریکا دست کاشت با استفاده ازفنون کروماتوگرافی گازی و طیف سنجی جرمی( GC/MS)
    شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی , شماره 5 , سال 10 , زمستان 1399
    نتایج این تحقیق نشان داد که مواد استخراجی موجود دربرگ کاج الداریکا و چنار دست کاشت بترتیب 2/16 و 4/14 درصد می باشد. سپس مواد استخراجی توسط حلال استن از آرد برگ جدا سازی شد وباقیمانده مواد استخراجی به داخل یک ویال شیشه ای منتقل و به آن واکنش گر BSTFA اضافه شد. نمونه ها ب چکیده کامل
    نتایج این تحقیق نشان داد که مواد استخراجی موجود دربرگ کاج الداریکا و چنار دست کاشت بترتیب 2/16 و 4/14 درصد می باشد. سپس مواد استخراجی توسط حلال استن از آرد برگ جدا سازی شد وباقیمانده مواد استخراجی به داخل یک ویال شیشه ای منتقل و به آن واکنش گر BSTFA اضافه شد. نمونه ها به مدت 1 ساعت در حمام بن ماری و دمای 70 درجه سانتیگراد قرار گرفته و به منظور آنالیز به دستگاه GC-MSتزریق شدند. شناسایی مواد با توجه به دیاگرام زمان بازداری ، محاسبه ضریب کواتز و جدول آدامز انجام شد. نتایج نشان داد که در برگ چنار 20 ترکیب وجود دارد که-n هگزا دکانوئیک اسید (28/24 %)، هپتا دکان-8-کربونیک اسید (05/18 %)، اکتا دکانوئیک اسید (1/14 %)وویتامین E (81/2 %) مهمترین ترکیبات بودند. در برگ کاج دست کاشت 45 ترکیب شناسائی شدکه15،12،9-اکتا دی کاترین-1- ال (49/11 %)،4- متیل مانوز (68/10 %)، موم اینوسیتول (65/9 %) و فیتول(64/0) به عنوان مهمترین ترکیبات هستتند. همچنین 5 ترکیب دکان، دودکان، نئوفیتادین واکتادکانوئیک اسید بین پوست چنار و کاج الداریکا مشترک می باشند . پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - امواج میکروویوجهت جداسازی و شناسایی ترکیبات شیمیایی روغن اسانسی A. annua با تکنیک کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی(GC/MS)
    شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی , شماره 4 , سال 11 , پاییز 1400
    در پژوهش حاضر، روغن‌های اسانسی اندام های مختلف (ساقه ، برگ و میوه) گیاه دارویی A. annua که از مناطق شمال ایران جمع آوری گردیده، توسط روش استخراج با امواج میکروویو بدون استفاده از حلال (SFME) استحصال و ترکیبات متشکله با تکنیک کروماتوگرافی گازی توأم با طیف سنجی جرمی (GC/M چکیده کامل
    در پژوهش حاضر، روغن‌های اسانسی اندام های مختلف (ساقه ، برگ و میوه) گیاه دارویی A. annua که از مناطق شمال ایران جمع آوری گردیده، توسط روش استخراج با امواج میکروویو بدون استفاده از حلال (SFME) استحصال و ترکیبات متشکله با تکنیک کروماتوگرافی گازی توأم با طیف سنجی جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. از 36 ترکیب شناسایی شده در روغن اسانسی ساقه گیاه که 13/94 درصد کل اسانس را شامل شده به ترتیب کامفور(41/21%)، 1و8- سینئول(54/7%)، آلفا پینن(01/6%)، والنسن(07/5%)، آرتمیزیا کتون(96/4%)، پینوکاروون (32/4%) و از 26 ترکیب شناسایی شده در روغن اسانسی برگ گیاه که 85/98 درصد کل اسانس را شامل شده به ترتیب کامفور(09/25%)، 1و8- سینئول(47/8%)، والنسن(28/7%)، آلفا پینن(65/6%)،آرتمیزیا کتون(17/6%)، ترانس پینوکاروئول(40/5%)، کاریوفیلن اوکساید(33/5%) و از 20 ترکیب شناسایی شده در روغن اسانسی میوه گیاه که 99/99 درصد کل اسانس را شامل شده به ترتیب کامفور(26/16%)، آرتمیزیا کتون(98/14%)، 1و8- سینئول(73/12%)، ترانس پینوکاروئول(28/10%)، کاریوفیلن اوکساید(39/7%) و والنسن(14/3%) به عنوان اصلی ترین و بیشترین ترکیبات موجود در اندام های مختلف بودند. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - جداسازی و شناسایی ترکیبات شیمیایی روغن اسانسی دو گونه درمنه ( آرتمیزیا ) در شمال ایران (Artemisia spicigera و Artemisia chamaemelifolia)
    شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی , شماره 5 , سال 12 , زمستان 1401
    در روغن اسانسی حاصل از ساقه، برگ و میوه A. spicigera به روش SFME، به ترتیب 28 ، 20 و 20 ترکیب شناسایی شدند ، که (99% ، 100% ، 47/99% ) کل ترکیبات اسانس ها را تشکیل دادند . در روغن های اسانسی ساقه، برگ و میوه به ترتیب بورنئول (07/22 % ، 22/26% ، 19/26% )، 1-8- سینئول (30 چکیده کامل
    در روغن اسانسی حاصل از ساقه، برگ و میوه A. spicigera به روش SFME، به ترتیب 28 ، 20 و 20 ترکیب شناسایی شدند ، که (99% ، 100% ، 47/99% ) کل ترکیبات اسانس ها را تشکیل دادند . در روغن های اسانسی ساقه، برگ و میوه به ترتیب بورنئول (07/22 % ، 22/26% ، 19/26% )، 1-8- سینئول (30/18% ، 76/22% ، 34/20% ) ، کامفور (39/12% ، 97/11% ، 34/10 %) و بورنیل استات (24/8 % ، 30/8 % ، 74/9 %) به عنوان ترکیبات اصلی معرفی شدند. همچنین در روغن اسانسی حاصل از ساقه، برگ و میوه A. chamaemelifolia به روش SFME، به ترتیب 17 ، 20 و 31 ترکیب شناسایی شدند ، که (70/98% ، 14/98% ، 33/97% ) کل ترکیبات اسانس ها را تشکیل دادند . در روغن های اسانسی ساقه، برگ و میوه به ترتیب اسپاتولنول (43/20 % ، 48/13% ، 53/11% )، کوبنول (01/26% ، 86/15% ، 44/6% ) ، سانتولینا تری ان (66/1% ، 78/18% ، 79/22 %)و کاریوفیلن اکساید (03/6 % ، 95/4 % ، 90/9 %) به عنوان ترکیبات اصلی معرفی شدند. به طوری که منوترپن‌های اکسیژن‌دار و منوترپن های هیدروکربنی بیشترین ترکیبات روغن اسانسی این گیاهان بودند. پرونده مقاله