فهرست مقالات مهدیه آزاده رنجبر


  • مقاله

    1 - بررسی اثر فرآیند تصفیه بر ترکیبات استرولی روغن‌های زیتون تولید شده در صنایع روغن ایران
    علوم غذایی و تغذیه , شماره 69 , سال 18 , زمستان 1399
    مقدمه: روغن زیتون یکی از محبوبترین روغن‌ها می‌باشد که با توجه به ترکیبات زیست فعال آن بعنوان روغن سالم مطرح است. پژوهش حاضر اثر فرآیند تصفیه بر استرول‌های روغن‌های زیتون مختلف تولید شده در صنایع روغن ایران را بررسی می‌نماید. مواد و روش‌ها: نمونه‌های روغن زیتون قبل و بع چکیده کامل
    مقدمه: روغن زیتون یکی از محبوبترین روغن‌ها می‌باشد که با توجه به ترکیبات زیست فعال آن بعنوان روغن سالم مطرح است. پژوهش حاضر اثر فرآیند تصفیه بر استرول‌های روغن‌های زیتون مختلف تولید شده در صنایع روغن ایران را بررسی می‌نماید. مواد و روش‌ها: نمونه‌های روغن زیتون قبل و بعد از تصفیه از سه برند مختلف روغن زیتون تهیه گردید. آزمون‌های ترکیب اسیدهای چرب، عدد یدی، عدد صابونی، ترکیبات غیرصابونی، تعیین زمان پایداری روغن در برابر اکسیداسیون و شناسایی استرول‌ها و تغییرات کمی آنها طی فرایند بر روی آنها انجام شد و نتایج با نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد که تصفیه روغن زیتون در هر سه نمونه باعث تغییرات در پروفایل اسیدهای چرب نمونه‌ها گردید. همچنین در نمونه‌های تصفیه شده افزایش معنی‌داری (p≤0.05) در اندیس یدی و اندیس صابونی (mg KOH/g)، ترکیبات غیرصابونی (درصد وزنی) نسبت به نمونه روغن زیتون تصفیه نشده دیده می‌شود. همچنین کاهش معنی‌داری (p≤0.05) در زمان پایداری روغن در برابر اکسیداسیون و درصد ترکیبات استرولی و استرول تام (ppm) نسبت به نمونه روغن زیتون تصفیه نشده به دست آمد. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش تایید می‌کند که تصفیه روغن زیتون می‌تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر روغن زیتون و ترکیبات زیست فعال آن از جمله استرول‌ها داشته باشد. پرونده مقاله