بررسی اثرات پوشش کیتوسان و آلوئهورا بر عمر پس از برداشت، کیفیت و ترکیبات زیستفعال توتفرنگی رقم کاماروسا
محورهای موضوعی : نانوذراتپویا جلالی 1 , عبدالرسول ذاکرین 2 , عبدالحسین ابوطالبی جهرمی 3 , حمید صادقی 4
1 - گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
3 - گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
4 - گروه زیست شناسی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
کلید واژه: فنول کل, ظرفیت آنتیاکسیدانی, مواد جامد محلول, اسید قابل تیتر, شاخص طعم, درصد پوسیدگی&rlm, ,
چکیده مقاله :
توتفرنگی از جمله میوههای فسادپذیر است و از این رو در دهههای اخیر تلاش فراوانی در راستای افزایش ماندگاری توتفرنگی و حفظ ارزش تغذیهای آن در شرایط پس از برداشت با روشهایی غیر از کاربرد قارچکشها صورت گرفته است. با توجه به اهمیت موضوع، در پژوهش حاضر اثرات کاربرد پوشش کیتوسان (محلول 50/0، 75/0 و 1درصد) و ژل آلوئهورا (محلول 25/0، 50/0 و 75/0 درصد) بر عمر انباری و کیفیت محصول توتفرنگی در شرایط انبار مورد بررسی قرار گرفت. در روزهای 3، 6 و 12 انبارمانی، شاخصهای کیفی و عمر پس از برداشت میوهها ارزیابی شد. کاربرد پوششهای خوراکی میزان اتلاف وزن، پوسیدگی میوه، محتوای مواد جامد محلول، pH آب میوه و شاخص طعم را در طول دورۀ انبارمانی نسبت به شاهد کاهش دادند. در مقابل محتوای اسیدهای قابل تیتر، ویتامین ث، سفتی بافت، ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتیاکسیدانی را نسبت به شاهد افزایش دادند. این پوششها با محدود نمودن تعریق میوه و کاهش مبادلات گازی سبب جلوگیری از پیری و از دست رفتن ترکیبات زیست فعال میوه شدند. در بین تیمارهای مورد استفاده، کاربرد کیتوسان 1 درصد و آلوئهورا 75/0 درصد بیشترین کارایی را در افزایش عمر انباری و کیفیت میوۀ توتفرنگی داشتند. نتایج این پژوهش استفاده از این مواد به عنوان پوششهای خوراکی و بیخطر برای مصرف کننده توصیه شد.
Strawberry is one of the perishable fruits, and therefore, in recent decades, many efforts have been made to increase the shelf life of strawberries and maintain its nutritional value in post-harvest conditions with methods other than fungicides. Considering the importance of the subject, in the present study, the effects of chitosan coating (0.5, 0.75 and 1 % solution) and Aloe vera gel (0.25, 0.50 and 0.75% solution) on shelf life and the quality of the strawberry product was investigated in warehouse conditions. On the 3rd, 6th, and 12th days of storage, the quality and life indicators of the fruits were evaluated after harvesting. The use of edible coatings reduced the rate of weight loss, fruit decay, soluble solids content, fruit juice pH and taste index during the storage period compared to the control. In contrast, the content of titratable acids, vitamin C, tissue stiffness, phenolic compounds and antioxidant capacity increased compared to the control. These coatings prevented fruit aging and loss of bioactive compounds by limiting fruit transpiration and reducing gas exchange. Among the treatments used, the use of chitosan 1% and Aloe vera 0.75% were the most effective in increasing the storage life and quality of strawberry fruit. The results of this study recommended the application of these coatings as edible and safe coatings for the consumer.