مطالعه تغییرات بار میکروبی آب اسکالدر و چیلر در کشتارگاه طیور
محورهای موضوعی : آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکیافشین جوادی 1 , حمید میرزایی 2 , علی مردانی 3
1 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
2 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
3 - دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
کلید واژه: بار میکروبی, کلیدی: اسکالدر, چیلر,
چکیده مقاله :
خیساندن لاشههای پرندگان در آب داغ اسکالدر بهمنظور شل شدن پرها در فولیکولها و متعاقباً سهولت در پرکنی یکی از نقاط بحرانی کشتارگاه طیور میباشد. خنکسازی و شستشوی لاشهها از دیگر نقاط بحرانی کشتارگاه طیور میباشد که سبب آلودگی متقاطع لاشهها میشود. لذا تعیین تغییرات بار آلودگی آب اسکالدر و آب چیلر در زمانهای مختلف هدف این مقاله میباشد. برای این منظور از آب اسکالدر و چیلر بهطور مجزا بهمیزان 50 میلیلیتر در زمانهای 0، 5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 ساعت بعد از شروع کار کشتارگاه با شش بار تکرار نمونهگیری انجام گردید و شمارش تام باکتریهای مزوفیل و ترموفیل در اسکالدر و باکتریهای مزوفیل و سایکروفیل در چیلر بررسی شد. نتایج نشان داد که بار مزوفیلی در اسکالدر با گذشت زمان کاهش ولی ترموفیلها افزایش معنیدار دارد (01/0p<). همچنین بار مزوفیلی و سایکروفیلی چیلر کاهش معنیدار نشان داد (01/0p<).
The soaking of bird carcasses in the hot water of scalder in order to loosen the feathers inside the follicles and facilitate the subsequent plucking is considered to be one of the critical points of the poultry slaughter house. Chilling and washing of the carcasses are the other critical points which can cause cross contamination. Thus the purpose of the present study was to determine the alterations in the microbial counts of scalder and chiller water at different times. For this reason, 50 ml samples of scalder and chiller water were collected separately at times zero, 0.5, 1, 1.5, 2 and 2.5 hours following slaughter with 6 replicates for each sample and the total mesophilic and thermophilic bacterial counts of scalder and the total mesophilic and psychrophilic bacterial counts of chiller were investigated. The results indicated that the mesophilic counts of scalder had decreased significantly over time but the thermophilic bacterial levels had increased significantly (p<0.01). Also the mesophilic and psychrophilic bacterial counts of chiller had decreased significantly (p<0.01).
- مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (1382): آماده کردن نمونههای مواد غذایی برای شمارش میکروارگانیسمهای مختلف، چاپ دهم، شماره 356.
- Bean, N.H., Goulding, J.S., Daniels. M.T. and Angulo, F.J. (1997): Surveillance for foodborne disease outbreaks-United States, 1988-1992. J. Food Prot., 60: 1265-1286.
- Benedict, R.C., Schultz, F.J. and Jones, S.B. (1991): Attachment and removal of Salmonella spp. on meat and poultry tissues. J. Food Safety, 11: 135-148.
- Blankenship, L.C., Bailey, J.S., Cox, N.A., Musgrove, M.T., Berrang, M.E., Wilson, R.L., Rose, M.J. and Dua, S.K. (1993): Broiler carcass reprocessing, a further evaluation. J. Food prot., 56: 983-985.
- Bremner, A. (1996): Poultry Meat Inspection. Saunders, London, pp: 107 -111.
- CFIA [Canadian Food Inspection Agency] (1997): HACCP Generic Model –Poultry Slaughter (Chilled Ready to Cook Whole Chicken), www.CFIA.com.
- Cox, N.A., Bailey, J.S., Lyon, C.E., Thomson, J.E. and Hudspeth, J.P. (1983): Microbiological profile of chicken meat. Poult. Sci., 62: 960.