بررسی تأثیر افزودنی ارگوسان بر میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و میزان بقاء بچهماهیهای قزلآلای رنگینکمان 1 گرمی
محورهای موضوعی : آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکیشهاب نوتاش 1 , حمید میرزایی 2 , سعید صدیق اعتقاد 3
1 - گروه بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
2 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
3 - دانشجوی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
کلید واژه: رشد, بقاء, قزلآلای رنگینکمان, ارگوسان, تبدیل غذایی,
چکیده مقاله :
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر مصرف مکمل ارگوسان در فاکتورهای تولیدی ماهی قزلآلای رنگینکمان 1 گرمی است که این فاکتورها شامل میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و میزان بقاء میباشد. لذا با انتخاب پنج گروه 1500 تایی از ماهی 1 گرمی با شرایط پرورشی کاملاً یکسان شامل یک گروه شاهد و چهار گروه تیمار تأثیر این مکمل مورد بررسی قرار گرفت. گروههای تیمار به همراه جیره، مقادیر1، 2، 3 و 4 کیلوگرم در تن از ارگوسان را بهمدّت 60 روز دریافت کردند و در نهایت دادههای خام مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. طبق نتایج بهدست آمده بهترین تأثیر ارگوسان بر فاکتورهای تولیدی در گروه تیمار سوم (3 کیلو در تن ارگوسان)، (05/0>p) و کمترین فاکتورهای تولیدی در گروه شاهد مشاهده شد. بنابراین در تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان 1گرمی در دمای5/0 ± 12 درجه سانتیگراد میتوان مکمل آکواوک ارگوسان را بهمیزان 3 کیلو در تن بهمدّت 2 ماه با فاصله زمانی10 روز به جیره غذایی اضافه کرد.
Evaluation of the effect of Ergosan additive on growth rate, feed conversion index and survival rate of 1gr Rainbow trout hatchlings. The purpose of the present study was to evaluate the effect of consumption of Ergosan additive on production indices of 1gr Rainbow trouts namely growth rate, feed conversion index and survival rate. Thus the effect of this additive was investigated by selecting five experimental groups (one control and four treatment groups) each consisting of 1500 fish with a weight of 1gram reared in exactly identical conditions. The treatment groups were fed 1, 2, 3 and 4 kg/ton of Ergosan with their diet for 60 days and the data were then analyzed. According to the results, Ergsan had the best effect on the production indices of the third treatment group (3 kg/ton) (p<0.05) and the least production indices were seen in the control group. Consequently, Ergosan additive at the rate of 3kg/ton for 2 months with an interval of 10 days can be included in the diet of Rainbow trouts with the body weight of 1 gram reared at the temperature of 12 ± 0.5 degrees Celsius.
10. Peddie, S., Zou, J. and Secombes, C.J. (2002): Immuno stimu lation in the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) following intraperitoneal administration of Ergosan. Veterinary Immunology and Immunopathology, 86: 101-113.
11. Peddie, S. and Wardle, R. (2005): AquaVac Ergosan enhances growth and survival in juvenile chinook salmon (Onchorynchustschawytscha). (Schering- Plough Animal Health Corporation, Aquaculture Business Unit).
12. Sakai, M. (1999): Current reaerch status of fish immunostimulants. Aquaculture, 172: 63-92.
13. Skjermo, J. and Bergh, O. (2004): High-M alginate immunostimulation of Atlatic halibut (Hippoglossus hippoglossus L.) Larvae using Artemia for delivery, increases resistance aqainst vibriosis. Aquaculture, 238: 107-113.