دیدگاه پرورشدهندگان مرغ گوشتی نسبت به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک (مطالعه موردی استان تهران)
محورهای موضوعی : علوم و صنایع غذایی
آیت بهروزی
1
(دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش مدیریت دامپروری، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران)
سیامک مشایخی
2
(استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، تهران، ایران)
قباد عسگری جعفرآبادی
3
(استادیار گروه علوم دامی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران)
کلید واژه: دیدگاه, استان تهران, تولیدکنندگان مرغ گوشتی, مرغ بدون آنتیبیوتیک,
چکیده مقاله :
این تحقیق با هدف بررسی دیدگاه پرورش دهندگان مرغ گوشتی استان تهران نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک شکل گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرورش دهندگان مرغ گوشتی استان تهران (مشتمل بر 450 مرغدار) بود که از بین آنها 136 نفر بهعنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه ای حاوی 44 سؤال و گویه بود. نتایج تحقیق نشان داد که 9/52 درصد از پاسخ دهندگان دیدگاه مثبت و نسبتاً مثبتی نسبت به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک داشتند. همچنین نتایج بیانگر آن بود که بین متغیر های سطح تحصیلات، رضایت شغلی، شغل جانبی، داشتن مسئول فنی با نوع دیدگاه مرغداران مورد مطالعه، نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک رابطه مثبت و معنیداری (05/0>p) وجود دارد. ضمن اینکه بین متغیر شرکت در دوره های آموزشی مرتبط با تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک با نوع دیدگاه مرغداران مورد مطالعه نسبت به این تولید رابطه مثبت و معنی داری (01/0>p) مشاهده شد. این در حالی بود که بین متغیرهای سن تولید کنندگان مرغ گوشتی مورد مطالعه، سابقه شغلی، تعداد دفعات جوجه ریزی، تولید یا عدم تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک، مصرف یا عدم مصرف مرغ بدون آنتی بیوتیک، میزان آگاهی از نحوة پرورش مرغ بدون آنتیبیوتیک با نوع دیدگاه پاسخ دهندگان نسبت به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک رابطه مثبت و معنیداری وجود نداشت.
Abstract: This research aimed to investigate the attitude of broiler breeders toward the production of antibiotics-free chickens in Tehran province. The statistical population in this study included all broiler breeders (N=450) in Tehran province. Using stratified-random-sampling method 136 breeders were selected. The main tool for data gathering was a questionnaire contained 44 questions and items. Results showed that 52.9% of the respondents had “positive” or “relatively positive” viewpoints about the production of antibiotic-free chicken. The results also indicated that there were a significant (p < 0.05) positive relationship between the attitude of production of antibiotic-free chicken with the education level, job satisfaction, second job as well as having technical supervisor. Moreover, a significant (p < 0.01) positive relationship was observed between the participation in training courses related to the production of antibiotic-free chicken and the viewpoint of studied broiler producers. On the other hand, no significant correlation was observed between the “viewpoint of chicken producers” and the variables such as: “age”, “job background”, “frequency of progeny”, “production/non-production of antibiotic-free chicken”, “consumption/non-consumption of antibiotic-free chicken” and “knowledge on breeding the antibiotic-free chicken”.
_||_