قندهای مصنوعی در صنایع آشامیدنی و ارتباط آن با امنیت غذایی
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییبیژن خورشید پور نوبندگانی 1 , زینب اسماعیلی 2 , سارا عباسی ورده 3
1 - استادیار ، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین،
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
کلید واژه: امنیت غذایی, آشامیدنی, قندهای مصنوعی,
چکیده مقاله :
نوشیدنی رژیمی یک اصطلاح رایج برای توصیف نوشیدنی هایی است که با شیرین کننده های غیر مغذی یا مصنوعی (ASB) شیرین شده اند. استراتژی های بازاریابی اغلب حاکی از آن است که مصرف این نوشیدنی ها نویدبخش کنترل وزن یا کاهش وزن است. مصرف زیاد قندهای آزاد، به ویژه از طریق نوشابه، یک نگرانی بهداشتی در مقیاس جهانی است. بنابراین، اقدامات متعددی، از جمله مالیات، به طور آزمایشی برای کاهش مصرف آنها به کار گرفته شد. با این حال، کاهش قندها در نوشابهها بیشتر به قیمت افزودن شیرینکنندههای غیرمغذی (NNS) رخ داده است. تقاضا برای شیرین کننده های بدون کالری و مشتقات طبیعی در دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است زیرا مصرف کنندگان بیشتر مراقب سلامت خود هستند. چندین دهه است که از شیرین کننده ها برای خوش طعم کردن غذا و جذب مصرف کنندگان استفاده می شود.(C) رژیم غذایی نامناسب یکی از علل اصلی بیماری های غیر واگیر است. با توجه به افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی، تمرکز زیادی بر مصرف بیش از حد رژیم غذایی و محدودیت انرژی وجود دارد. بسیاری از استراتژی ها بر بهبود تعادل انرژی برای دستیابی به کاهش وزن موفق تمرکز دارند. یکی از راهکارهای کاهش مصرف انرژی، خودداری از مصرف قندها و جایگزینی آنها با شیرین کننده های مصنوعی است که بدون دریافت کالری، خوش طعم بودن را حفظ می کنند. با این وجود، مزایای ایمنی و سلامتی مصرف شیرینکنندههای مصنوعی موضوعی مورد بحث در جامعه علمی و جامعه به طور کلی است.
Diet drink is a common term to describe drinks that have been sweetened with non-nutritive or artificial sweeteners (ASB). Marketing strategies often imply that consumption of these drinks promises weight control or weight loss (1). High consumption of free sugars, especially through soft drinks, is a health concern on a global scale. Therefore, several measures, including taxation, were tentatively employed to reduce their consumption. However, the reduction of sugars in soft drinks has mostly come at the expense of adding non-nutritive sweeteners (NNS) (5). Demand for zero-calorie sweeteners and natural derivatives have increased dramatically over the past decade as consumers become more health conscious. For several decades, sweeteners have been used to make food palatable and attract consumers. (C) Poor diet is one of the main causes of non-communicable diseases. Due to the increasing prevalence of overweight and obesity, there is a lot of focus on dietary overconsumption and energy restriction. Many strategies focus on improving energy balance to achieve successful weight loss. One of the ways to reduce energy consumption is to refrain from consuming sugars and replace them with artificial sweeteners, which maintain the taste without consuming calories. However, the safety and health benefits of consuming artificial sweeteners are a matter of debate in the scientific community and society at large.
_||_