اثر شوری های مختلف بر فاکتورهای رشد ، بقا و شاخصهای خونشناسی بچه ماهی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) DOR: 20.1001.1.17359880.1399.14.1.7.0
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی
میلاد رنجبر
1
,
مجید محمدنژاد
2
,
محمدرضا قمی
3
1 - دانشجوی دکتری شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، تنکابن، ایران
2 - دانشیار، گروه شیلات، واحد بندرگز، ، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران
3 - دانشیار گروه شیلات.دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن
کلید واژه:
چکیده مقاله :
زمینه وهدف: شوری یکی از عوامل استرس زا و موثر در حیات، سوخت و ساز و پراکنش آبزیان می باشد که فرایند رشد جانور را تحت تاثیر می گذارد، لذا در مطالعه حاضر، اثر شوریهای مختلف بر فاکتورهای رشد، بقا و شاخصهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این مطالعه 450 عدد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با متوسط وزن 057/0 ± 53/5 گرم در چهار گروه با شوری های 30-20-13-5 گرم درلیتر و یک گروه آب شیرین هر گروه با سه تکرار در طی 2 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. درانتهای پژوهش شاخص های رشد، بقا وشاخص های خونی بررسی گردید. یافتهها: نتایج نشان داد که افزایش شوری باعث کاهش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی می گردد، هر چند کاهش وزن در گروهها معنیدار نبوده است(P>0.05). همچنین با افزایش شوری میزان گلبولهای قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت افزایش پیدا کرد و در شوری 20 گرم در لیتر بیشترین مقدار را دارا بود، بیشترین تعداد گلبول سفید در خون ماهیان گروه شوری 13 گرم در لیتر بودو کمترین تعداد این گلبول ها در شوری 20 گرم درلیتر می باشد که اختلاف معنی دار آماری را نشان داد (p <0.05).نتیجه گیری: بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان قابلیت رشد در آبهای شور تا 20 گرم در لیتر را دارد اما با بالا رفتن شوری میزان متابولیسم پایه این ماهی افزایش می یابد و به همین میزان، کاهش در شاخصهای رشد آن مشاهده می شود و شاخصهای خونی آن دچار تغییر می گردد.
Introduction & Objective: Salinity is one of the stressful and effective factors in the life, metabolism and distribution of aquatic animals that affects the animal's growth process. Therefore, in this study, the effects of different salinity on growth factors, survival and blood indices of rainbow trout were studied.Materials and Methods: In this study, 450 rainbow trout with average weight of 5.53 ± 0.057g were divided into four groups with salinity of 5, 13, 20, 30 ppt and fresh water group of each group with three replications during 2 months were studied.At the end of the research growth indices survival and blood indices were measured.Results: The results of this study showed that increased salinity of the water caused a decrease in body weight, SGR and CF, although weight loss in different groups was not significant (P> 0.05).In addition, salinity affected the survival of rainbow trout and reduced the survival of fish.Also, with increasing salinity, the levels of red blood cells, hemoglobin and hematocrit increased and salinity was 20 grams per liter, with the highest amount. The highest number of white blood cells was in the fish of the salinity group of 13 ppt and the lowest number of these cells in salinity was 20 ppt, which showed a significant difference (P <0.05).Conclusion: Rainbow trout can grow up to 20 ppt in saline water, but with increasing salinity, the base metabolism of this fish increases, and the decrease in growth indices It is observed and its blood parameters change.
