جداسازی، شناسایی مولکولی، ردیابی ژن magA و ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های کلبسیلا در تلفات جنینی شترمرغ در اصفهان
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی
مجید غلامی آهنگران
1
(
دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی،شهر کرد،ایران
)
امیرحسین آقاخانی لنبانی
2
(
دانش یار ، گروه علوم درمانگاهی ، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
)
راضیه فرهنگ اصفهانی
3
(
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی ،شهرکرد ، ایران
)
آسیه احمدی
4
(
استادیار،گروه صنایع غذایی، واحد اردستان،دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایران.
)
کلید واژه: شترمرغ, PCR, تلفات جنینی, کلبسیلا,
چکیده مقاله :
تلفات جنینی در شترمرغ می تواند باعث کاهش سودآوری صنعت پرورش شترمرغ شود. عوامل زیادی در کاهش جوجه درآوری نقش دارند. در این میان عوامل عفونی از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در بین عوامل عفونی نقش کلبسیلا در تلفات جنینی و به ویژه در شترمرغ کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. لذا در مطالعه اخیر 200 نمونه سواب از جنین های تلف شده شترمرغ جمع آوری شد و با روشهای میکروبیولوژی و بیوشیمیایی به شناسایی موارد آلوده به کلبسیلا پرداخته شد. سپس با روش PCR با پرایمرهای اختصاصی به شناسایی و تعیین گونه کلبسیلا و ژن حدت magA پرداخته شد. نتایج نشان داد از مجموع 200 نمونه سوآب جمع آوری شده 60 مورد آلوده به عوامل عفونی باکتری های گرم منفی (30%) بودند و از مجموع موارد آلوده به باکتری های گرم منفی 20 مورد آلوده به کلبسیلا تشخیص داده شد (33%). از مجموع موارد آلوده به کلبسیلا 15 مورد گونه نومونیا (75%) و 5 مورد گونه اکسی توکا (25%) شناسایی شد. هیچ کدام از سویه های کلبسیلا حامل ژن magA نبودند. در این مطالعه سویه های کلبسیلا بیشترین حساسیت را نسبت به ایمیپنم (100%) و بیشترین مقاومت را نسبت به انروفلوکساسین (70%) نشان دادند. بطور کلی، با توجه به آلودگی جنین های تلف شده به کلبسیلا به نظر می رسد این باکتری سهم 10 درصدی در تلفات جنینی شترمرغ داشته باشد لذا جلوگیری از آلودگی های سطحی و رعایت اصول ضدعفونی در جوجه کشی شترمرغ در کاهش تلفات جنینی ناشی از آلودگی های سطحی و از جمله کلبسیلا نقش عمده ای دارد.