ارزیابی اثر پیگمالیون در حمایت از سبز بودن محصولات مواد غذایی
محورهای موضوعی : اقتصاد محیط زیست
مجید صبوری
1
(دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.)
حسین بوداقی خواجه نوبر
2
(استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. *(مسوول مکاتبات))
محمدرضا عبدلی
3
(دانشیار، گروه حسابداری، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.)
یعقوب علوی متین
4
(استادیار، گروه مدیریت صنعتی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.)
مهدی زینالی
5
(استادیار، گروه حسابداری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.)
کلید واژه: اثر پیگمالیون, حمایت از سبزبودن محصولات غذایی, نظریه پیگمالیون,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف: محصولات سبز به عنوان یکی از رویکردهای مصرفگرایی اجتماعی محسوب میشود که نیازمند وجود ادراک جمعگرایانه در جهت حمایت از آن در تحت شرایط زیست محیطی امروز میباشد. به عبارت دیگر ایجاد یک همگرایی ادراکی در بین مشتریان میتواند در توسعه پایدار ابعاد زیست محیطی از تولید محصول تا بازیافت را در برگیرد. در این پژوهش با بسط نظریه پیگمالیون، تلاش گردیده است تا مدلِ اثر پیگمالیون در حمایت از سبز بودن محصولات غذایی ارائه شود.روش بررسی: این پژوهش از نظر روش شناسی ترکیبی است، چراکه باتمرکز بر فرآیندهای تحلیل کیفی و کمی به دنبال ارائه مدل و سپس تبیین آن در سطح شرکتهای دانش بنیان میباشد. شایان ذکر است که این مطالعه در بازه زمانی شش ماه انجام گرفت.یافتهها: نتایج در بخش کیفی از تاییدِ دو مولفه ی اصلی و ۱۴ گزاره ی نهایی برای سنجشِ مولفههای اصلی شناسایی شده حکایت دارد. نتایج در بخش کمی نیز نشان داد، هویت بخشیدن برند سبز به عنوانِ مضمونِ ادراک مبتنی بر توسعه پایدار تاثیرگذارترین مبنایِ اثر پیگمالیون در حمایت از سبز بودن محصولات غذایی در سطح شرکتهای دانش بنیان میباشد.بحث و نتیجه گیری: این نتیجه نشان میدهد، شرکتهای دانش بنیان که در عرصه ی محصولات غذایی سبز چه از نظر خودِ کالا و چه از نظر فرآیندهای تولید فعال هستند، میتوانند به واسطه ای هویت بخشیدن به جایگاه برندِ محصولات سبز خود در این عرصه، ادراک منسجم تری در جهت حمایتهای زیست محیطی نهادها و مشتریان به ویژه مشتریان عمده ی خود ایجاد نمایند.
Background and Objective: Green products are considered as one of the social consumerism approaches that need to have a collectivist perception in order to support it under today's environmental conditions. The purpose of this research is Effect Pygmalion in Support of Green Food Products.Material and Methodology: This research is combined in terms of methodology, because focusing on qualitative and quantitative analysis processes seeks to provide a model and then explain it at the level of knowledge-based companies in the field of oil industry. The statistical population of the study was in the qualitative part of academic experts and in the quantitative part the managers of knowledge-based companies in the food sector participated.Findings: The results in the quantitative part also showed that identifying the green brand as a theme of perception based on sustainable development is the most effective basis of perception based on the success of transcendentalism (Pygmalion) in supporting the greenness of food products at the level of knowledge-based companiesDisscotion & Conclusion: This result shows that knowledge-based companies that are active in the field of green food products and their derivatives, both in terms of the product itself and in terms of production processes, can identify the brand position of their green products in this field. Create a more coherent understanding of the environmental support of institutions and customers, especially their major customers.
_||_