ارزیابی سطح آلودگی به جیوه در کپسول های روغن ماهی امگا- 3 استحصالی از ماهی های راسته کوسه و تن عرضه شده در شهر تهران به روش ولتامتری چرخه ای
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایبهروز اکبری آدرگانی 1 , لطیفه نویدپور 2 , مریم شکرچی 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
کلید واژه: روغن ماهی, امگا- 3, جیوه, هضم میکروویو, ولتامتری چرخه
, 
, ای, عریانسازی,
چکیده مقاله :
روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب مفید است. امروزه استفاده از روغن ماهیامگا- 3 به دلیل اثرات مفید آن بر سلامت انسان مصرف بیشتری پیدا کرده است.امروزه به دلیل فعالیت های صنعتی، انتشار جیوه و ترکیبات آن به محیط زیادشده و به دلیل خطر برای سلامت انسان نگرانی هایی در مورد بروز آلودگیجیوه در روغن ماهی وجود دارد. هدف اصلی این تحقیق ارزیابی سطح آلودگیکپسول های روغن ماهی امگا- 3 به جیوه در سطح عرضه در شهر تهران به روشولتامتری چرخه ای است. بدین منظور 14 نمونه تجاری روغن ماهی از سطحشهر تهران جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. در این تحقیق از روش آمادهسازی هضم میکروویو و آنالیز ولتامتری چرخه ای برای تعیین مقدار جیوه استفادهگردید. فرآیند هضم در فشار ثابت 50 بار و شیب دمایی 145 تا 200 درجهسانتی گراد طی چهار مرحله انجام شد. نتایج این بررسی نشان داد که غلظت جیوه در 14 نمونه روغن ماهی مورد بررسی در دامنه 11/03 تا 107/11 نانوگرم بر میلی لیتر بوده است( Pاز راسته کوسه ماهی و ماهی تن که مستعد تجمع جیوه هستند می تواند سلامتمصرف کننده را دچار مخاطره جدی کند.
Fish oil is one of the best sources of fatty acids dietary supply. Recently, use of fish oil isenhanced based on its useful effects on human health. Unfortunately, due to industrial pollution,many fish and fish oils have high levels of mercury. Mercury is one of the most poisonousmicroelement for the ecosystem. mercury is toxic and can damage the brain and the nervoussystem. The main object of this research was the assessment of Omega-3 fish oil pollution withmercury derived from shark and tuna fish in post-market surveillance in Tehran by cyclicvoltammetry. For this pupose fourteen fish oil brands was collected from market retail andtransferred to the laboratory. In this research, closed vessel microwave extraction and cyclicvoltammetric method was employed. The digestion process was perfomed via four steps in aconstant 50 bar pressure and a gradiant temperature from 145 to 200 ˚C. The mercury content offish oils was in the range of 11.03–107.11 ng/ml. Validation of parameters reveal that theprecision of developed method was 2.3 percent in mean standard deviation. In conclusion, fishsuch as swordfish and shark and tuna fish are also a source of exposure to the heavy metaltoxin, mercury. So the potential toxicity of omega 3 fish oil capsules with mercury must beconsidered and it is necessary to measure the mercury content of these capsules with a simple,precise, accurate and economic method.