مقاله دانش آموزی: مروری بر ویژگی های گیاه دارویی آویشن
محورهای موضوعی : اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر
1 - دانشآموز، بخش فلارد، لردگان، استان چهارمحال و بختیاری، ایران
کلید واژه: گیاه دارویی, اسانس, آویشن,
چکیده مقاله :
این مقاله به طور کلی به توصیف ویژگی های گیاه آویشن می پردازد. آویشن، یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای است. امروزه از این گیاه دارویی برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند سرما خوردگی، گلو درد، سردرد، گرفتگی عضلات، دفع انگل های روده، سرفه های سخت، التهاب نایژه، سوزش گلو، درمان عفونت لثه و غیره استفاده می شود. از برگ آویشن در فرآورده های غذایی و همچنین از اسانس آن در نوشیدنی ها و صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می شود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضداسپاسم، بادشکن، ضدقارچی، ضدباکتریایی، ضدعفونی کننده، ضدکرم، ضدرماتیسم، خلط آور، آنتی اکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تأخیردهنده پیری پستانداران می باشد. اسانس آویشن از جمله 10 اسانس مهم دنیا است که جایگاه خاصی در تجارت جهانی دارد. تحقیقات زیادی بر روی آویشن در حال انجام می باشد و هر روزه با پیشرفت علم نیز موارد جدید تری از خواص این گیاه برای درمان بیماران مبتلا به بیماری های مختلف پیدا می شود که یقینأ قابل ستایش است.
This article describes the characteristics of the thyme plant in general. Thyme is one of the oldest medicinal plants and spices. Today, this medicinal plant is used to treat many diseases such as colds, sore throats, headaches, muscle cramps, excretion of intestinal parasites, severe coughs, bronchitis, sore throats, gum infections, etc. Thyme leaf is used in food products as well as its essential oil in beverages and pharmaceutical, health and cosmetics industries. Thyme oil has antispasmodic, windbreak, antifungal, antioxidant, antibacterial, disinfectant, anthelmintic, and expectorant, natural food preservative and anti-aging properties for mammals. Thyme essential oil is one of the ten famous essential oils that have a special place in world trade. There is a lot of research on thyme, and every day with the advancement of science, new cases of the properties of this plant for the treatment of patients with various diseases are found, which is certainly commendable.
Ghasemi Pirbalouti, A., Emami Bistghani, Z. and Malekpoor, F., 2015. An overview on genus Thymus. Journal of Medicinal Herbs, 6(2): 93-100.
Mozaffarian V. 2006. A Dictionary of Iranian Plant Names. Farhang Mosavar Publ., Tehran, Iran. (In Persian).
Omidbaigi, R. 2009. Production and Processing of Medicinal Plants. Vol. 2. Behnashr Publisher, Mashhad, Iran. (in Persian)
Omidbaygi, R. 2007. Production and Refinery Medicinal Plants. Fourth edition. Astan Ghods press, Mashhad, Iran (in Persian).
Zargari, A. 1990. Medicinal plants, Iran: Tehran University Press. Vol. 4, 28–42. (in Persian)
_||_