مقاله دانش آموزی: مروری بر ویژگی های گیاه دارویی آویشن
الموضوعات : اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر
1 - دانشآموز، بخش فلارد، لردگان، استان چهارمحال و بختیاری، ایران
الکلمات المفتاحية: گیاه دارویی, اسانس, آویشن,
ملخص المقالة :
این مقاله به طور کلی به توصیف ویژگی های گیاه آویشن می پردازد. آویشن، یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای است. امروزه از این گیاه دارویی برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند سرما خوردگی، گلو درد، سردرد، گرفتگی عضلات، دفع انگل های روده، سرفه های سخت، التهاب نایژه، سوزش گلو، درمان عفونت لثه و غیره استفاده می شود. از برگ آویشن در فرآورده های غذایی و همچنین از اسانس آن در نوشیدنی ها و صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می شود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضداسپاسم، بادشکن، ضدقارچی، ضدباکتریایی، ضدعفونی کننده، ضدکرم، ضدرماتیسم، خلط آور، آنتی اکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تأخیردهنده پیری پستانداران می باشد. اسانس آویشن از جمله 10 اسانس مهم دنیا است که جایگاه خاصی در تجارت جهانی دارد. تحقیقات زیادی بر روی آویشن در حال انجام می باشد و هر روزه با پیشرفت علم نیز موارد جدید تری از خواص این گیاه برای درمان بیماران مبتلا به بیماری های مختلف پیدا می شود که یقینأ قابل ستایش است.
Ghasemi Pirbalouti, A., Emami Bistghani, Z. and Malekpoor, F., 2015. An overview on genus Thymus. Journal of Medicinal Herbs, 6(2): 93-100.
Mozaffarian V. 2006. A Dictionary of Iranian Plant Names. Farhang Mosavar Publ., Tehran, Iran. (In Persian).
Omidbaigi, R. 2009. Production and Processing of Medicinal Plants. Vol. 2. Behnashr Publisher, Mashhad, Iran. (in Persian)
Omidbaygi, R. 2007. Production and Refinery Medicinal Plants. Fourth edition. Astan Ghods press, Mashhad, Iran (in Persian).
Zargari, A. 1990. Medicinal plants, Iran: Tehran University Press. Vol. 4, 28–42. (in Persian)
_||_