مطالعه درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز بر ویژگیهای پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقره ای
محورهای موضوعی : علوم آبزیانطیبه دهاز 1 , مهدی زارعی 2 , هدی جاسمیان فرد 3
1 - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
2 - باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران
3 - گروه فراوری محصولات شیلاتی موسسه آموزش عالی خرد- بوشهر-ایران.
کلید واژه: عناصر معدنی, پروتئین هیدرولیز شده, درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز, ضایعات ماهی کپور نقره&rlm, ای,
چکیده مقاله :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز بر ویژگی های پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) می باشد. برای این منظور، پروتئین های هیدرولیز شده با استفاده از درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز (به ترتیب 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد مقدار پروتئین نمونه، آنزیم به ارلن مایر حاوی نمونه ها افزوده شد)تولید شد و آزمایش های اندازه گیری مقدار پروتئین کل، رطوبت، چربی، خاکستر، پروتئین محلول، اندازه گیری درجه هیدرولیز، بازیافت نیتروژنی، مقادیر عناصر معدنی و شاخص های رنگ سنجی (روشنایی، قرمزی و زردی) بر نمونه های تولیدی انجام گرفت. طبق نتایج حاصل، با افزایش درصد آنزیم به سوبسترا مقادیر رطوبت، چربی، بازیافت نیتروژنی و شاخص قرمزی افزایش و مقادیر خاکستر، شاخص روشنایی و زردی دچار کاهش شدند. بطور کلی، با افزایش درصد آنزیم آلکالاز نسبت به سوبسترا، تا یک مقدار مشخص که در این تحقیق 5/1 درصد آنزیم بود، مقدار درجه هیدرولیز افزایش می یابد اما پس از آن، افزایش بیشتر در مقدار آنزیم منجر به کاهش درجه هیدرولیز و اثر منفی بر سایر آزمایش های دیگر شد.
The aim of this study was to investigate the characteristics of the protein hydrolyzate from silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) viscera using different percentages of Alcalase. For this purpose, hydrolyzed proteins were produced using different percentages of Alcalase and the samples were analyzed for the amount of total protein, moisture, fat, ash, soluble protein, hydrolisis degree, nitrogen recovery, amounts of minerals and color parameters (brightness, redness and yellowness). According to the results, increased the amounts of percentage of enzyme to substrate led to increase the amounts of moisture, fat, nitrogen recovery and red index and decrease the amounts of ash, brightness and yellowness index. In general, by increasing the percentage of Alcalase to the substrate, to a specified amount, that in this study was 1.5 percent, the degree of hydrolysis increased, but then, a further increase in the amount of the enzyme led to reduce the degree of hydrolysis and had negative effects on the other experiments.
_||_