گزارش آلودگی آب پرتقال پاستوریزه به باکتری Bacillus licheniformis
محورهای موضوعی : فراورده های آبزیحسین معتمدی 1 , امیر تاج بخش 2
1 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
2 - دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
کلید واژه: فساد میکروبی, آب میوه, Bacillus licheniformis.,
چکیده مقاله :
این تحقیق به منظور جداسازی و شناسایی باکتریهایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید و سویهها با استفاده از تستهای بیوشیمیایی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که از 16 نمونه آب پرتقال، 2 نمونه آلوده به باکتری بودند. باکتری جدا شده از این نمونهها قادر به رشد در دمای 50 درجه سانتیگراد و تشکیل کیست روی محیط اورنج سرم آگار بود. این جدایه پس از شناسایی با استفاده از آزمونهای سیستم طبقهبندی لینه گونهBacillus licheniformisتشخیص داده شد. باکتری مذکورعلیرغم بیماریزا نبودن ولی ممکن است در شناسایی اولیه با باسیلهای موجود در آب میوه که عامل فساد هستند اشتباه گرفته شود. لذا باید تستهای متمایز کنندهای را برای جداسازی آن از آلیسایکلویاسلوسها انجام داد تا آب میوه تولیدی به اشتباه آلوده گزارش نشود. به علاوه جداسازی این باکتری نشان دهنده نامناسب بودن شرایط اعمال شده برای از بین بردن باکتریهای موجود در آب میوه است و ممکن است امکان رشد باکتریهای عامل فساد آب میوه نیز فراهم شود.
Presence of the Fruit juice spoilage bacteria, including Bacillus spp., can be problematic in fruit juice industry. The aim of this study was to isolate and identify the bacteria being able to tolerate orange juice pasteurization conditions. In this study, 16 samples of orange juice were prepared and investigated in sterile conditions. 0.5 ml of each sample was inoculated in orange serum agar medium and incubated at 43 °C. The isolates were identified using biochemical and antibiogram tests. As a result, From 16 prepared samples, 2 samples were contaminated with bacteria. The bacterium isolated from these samples was able to grow at up to 50 °C on Orange Serum agar. This isolate was then identified as Bacillus licheniformis using the classification system of Linnaeus. Despite of having no pathogenic nature and producing the spores resistant to temperature and acid, Bacillus licheniformis is of great importance according to the viewpoint that it can be mistaken in primary detection by Bacilluses of fruit juice which are the spoilage agents and differentiated tests should be done to separate them from Alicyclobacillus spp for preventing from presenting wrong report. Furthermore, the isolation of these bacteria indicates the inappropriateness of processing conditions to eliminate bacteria from fruit juice that may provide possibilities for growth of fruit juice spoilage bacteria.