اثر ضد میکروبی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول (BHA) بر روی سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و پنیر سفید ایرانی
محورهای موضوعی : فراورده های آبزیعلی احسانی 1 , مجتبی رییسی 2 , علیجان تبرایی 3 , فرهاد نیک نژاد 4 , حسین نقیلی 5 , مجید امین زارع 6
1 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2 - دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران
3 - دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران
4 - مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران
5 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
6 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
کلید واژه: سالمونلا تیفی موریوم, لیستریا مونوسیتوژنز, بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول, پنیر سفید ایرانی,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی بوتیلیتدهیدروکسیآنیزولبصورت تنها و توأم با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و در پنیر سفید ایرانی بود. در مرحله اول مطالعه، حداقل غلظت ممانعت کنندگی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول بر روی باکتریهای مورد مطالعه اندازه گیری شد. نمونههای پنیر تهیه شده از شیر پاستوریزه در یک گروه شاهد و سه گروه تیمار بصورت تجربی با سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز آلوده شدند. نمونههای تیمارها دارای مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلیلیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول به تنهایی و مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلیلیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بودند. در مرحله بعد باکتریهای مورد نظر در روزهای مختلف شمارش شدند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در صورت استفاده از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید، تعداد باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز موجود در محیط کشت و همچنین در مدل پنیر سفید ایرانی به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد. نتایج این مطالعه نشان داد که میتوان از بوتیلیتدهیدروکسیآنیزول برای افزایش مدت زمان ماندگاری پنیر سفید ایرانی استفاده نمود.
The aim of this study is to evaluate antimicrobial effect of Butylated Hydroxy Anisole alone and in combination with EDTA against S. typhimurium and L. monocytogenes in culture media and Iranian white cheese. At first phase, Minimum Inhibitory Concentrations (MIC) of Butylated Hydroxy Anisole and EDTA against bacteria were measured. The samples of cheese made from pasteurized milk where infected experimentally with S. typhimurium and L.monocytogenes. They were divided as a control and other samples that have values of 2500, 5000 and 10000 µg/ml of BHA, and combination of 2500, 5000 and 10000 µg/ml of BHA and EDTA. In the next phase of the study, bacteria were counted at different days. The results obtained from this study showed that using combination of BHA and EDTA can properly reduce number of S.typhimurium and L. monocytogenes in culture media and Iranian white cheese.This study demonstrated that BHA can be used for increase shelf life of Iranian white cheese.