اثر ضد میکروبی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول (BHA) بر روی سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و پنیر سفید ایرانی
الموضوعات :علی احسانی 1 , مجتبی رییسی 2 , علیجان تبرایی 3 , فرهاد نیک نژاد 4 , حسین نقیلی 5 , مجید امین زارع 6
1 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2 - دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران
3 - دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران
4 - مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران
5 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
6 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
الکلمات المفتاحية: سالمونلا تیفی موریوم, لیستریا مونوسیتوژنز, بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول, پنیر سفید ایرانی,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی بوتیلیتدهیدروکسیآنیزولبصورت تنها و توأم با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و در پنیر سفید ایرانی بود. در مرحله اول مطالعه، حداقل غلظت ممانعت کنندگی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول بر روی باکتریهای مورد مطالعه اندازه گیری شد. نمونههای پنیر تهیه شده از شیر پاستوریزه در یک گروه شاهد و سه گروه تیمار بصورت تجربی با سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز آلوده شدند. نمونههای تیمارها دارای مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلیلیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول به تنهایی و مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلیلیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بودند. در مرحله بعد باکتریهای مورد نظر در روزهای مختلف شمارش شدند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در صورت استفاده از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید، تعداد باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز موجود در محیط کشت و همچنین در مدل پنیر سفید ایرانی به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد. نتایج این مطالعه نشان داد که میتوان از بوتیلیتدهیدروکسیآنیزول برای افزایش مدت زمان ماندگاری پنیر سفید ایرانی استفاده نمود.