• Home
  • احمد رضوانفر

    List of Articles احمد رضوانفر


  • Article

    1 - تحلیل عوامل موثر بر نیت رفتاری فناوری محصولات ارگانیک از دیدگاه کارشناسان کشاورزی استان آذربایجان شرقی
    Agricultural Extension and Education Research , Issue 1 , Year , Summer 2020
    شاخص های محبوبیت فزاینده محصولات غذایی ارگانیک مانند رشد سریع مقدار اراضی زیر کشت محصولات ارگانیک و رشد مداوم در تقاضای مصرف این محصولات رو به افزایش است. این پژوهش با هدف تحلیل عوامل موثر بر نیت رفتاری فناوری محصولات ارگانیک از دیدگاه کارشناسان کشاورزی انجام گرفت. جام More
    شاخص های محبوبیت فزاینده محصولات غذایی ارگانیک مانند رشد سریع مقدار اراضی زیر کشت محصولات ارگانیک و رشد مداوم در تقاضای مصرف این محصولات رو به افزایش است. این پژوهش با هدف تحلیل عوامل موثر بر نیت رفتاری فناوری محصولات ارگانیک از دیدگاه کارشناسان کشاورزی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش، کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی می باشند (837=N). برای این جامعه آماری، با استفاده از جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 310 تعیین شد و به صورت تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه بود. برای تحلیل داده ها از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. بر اساس داده های میدانی، شواهد کافی برای تایید اثر معنی دار دانش محصولات ارگانیک، سودمندی درک شده و خطر درک شده بر نگرش نسبت به محصولات ارگانیک وجود داشت. همچنین اثر معنی دار متغیرهای عدالت اجتماعی، نگرش نسبت به محصولات ارگانیک و سهولت استفاده درک شده بر نیت رفتاری فناوری محصولات ارگانیک تایید شد. براساس نتایج حاصله، حمایت های مالی بیشتر از سوی دولت، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی، سمینارهای تخصصی و مناظرات هدفمند (به خصوص با متخصصان کشاورزی تراریخته)، ایجاد بستر لازم در جهت برخورداری کارشناسان از دوره های آموزشی خارج کشور و تشکیل کمیته ای که سه بخش تحقیق، آموزش و ترویج (تات) را در هم ادغام نماید پیشنهاد می گردد. Manuscript profile

  • Article

    2 - تحلیل محتوای دیدگاه محققان مراکز تحقیقات کشاورزی در خصوص مخالفت با کشت و مصرف محصولات تراریخته در ایران
    Agricultural Extension and Education Research , Issue 5 , Year , Winter 2020
    در حالی که اطلاعات علمی موثقی در سطح جامعه در خصوص نتایج کشت و مصرف محصولات تراریخته وجود ندارد و کشمکش ها بین موافقان و مخالفان باعث ادامه روند حاضر شده است، به نظر می رسد، پژوهشگران تنها گروهی هستند که با دانش بالا، می توانند پاسخگوی مصرف کنندگان، کشاورزان و دولت مردا More
    در حالی که اطلاعات علمی موثقی در سطح جامعه در خصوص نتایج کشت و مصرف محصولات تراریخته وجود ندارد و کشمکش ها بین موافقان و مخالفان باعث ادامه روند حاضر شده است، به نظر می رسد، پژوهشگران تنها گروهی هستند که با دانش بالا، می توانند پاسخگوی مصرف کنندگان، کشاورزان و دولت مردان باشند. در همین راستا، پژوهش حاضر بر مبنای پارادایم کیفی و با استفاده از تحلیل محتوای کیفی به منظور تحلیل دیدگاه پژوهشگران مراکز تحقیقات کشاورزی در خصوص مخالفت با کشت و مصرف محصولات تراریخته در ایران انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها از شیوه مصاحبه نیمه ساختار یافته با 23 نفر از پژوهشگران، با رویکرد نمونه گیری هدفمند و روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داد در کل سه عامل تخریب محیط زیست، به خطر افتادن سلامتی انسان و کشت و مصرف تحمیلی، ضعف ملاحظات اخلاقی و فقدان استقلال ملی از دلایل مخالفت با کشت و مصرف محصولات تراریخته از دیدگاه پژوهشگران مراکز تحقیقات کشاورزی می باشند. Manuscript profile