• Home
  • سهیل ایگدری

    List of Articles سهیل ایگدری


  • Article

    1 - اثر افزودن پروبیوتیک بتاپلاس در جیره بر عملکرد تولید‌مثلی مولدین فرشته‌ماهی آب شیرین Pterophyllum scalare
    Journal of Renewable Natural Resources Research , Issue 36 , Year , Autumn_Winter 2022
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پروبیوتیک بتاپلاس® جیره بر فاکتورهای هماوری، درصد تفریخ تخم، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخم ریزی های متوالی در فرشته ماهی آب شیرین (Pterophyllum scalare) انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل جیره پایه بدون افزودن پروبیوتیک بتاپلا More
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پروبیوتیک بتاپلاس® جیره بر فاکتورهای هماوری، درصد تفریخ تخم، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخم ریزی های متوالی در فرشته ماهی آب شیرین (Pterophyllum scalare) انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل جیره پایه بدون افزودن پروبیوتیک بتاپلاس، جیره پایه به همراه0/5 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم غذا و جیره پایه به همراه 1 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم غذا و هر تیمار با 4 تکرار انجام شد. در این پژوهش 12 جفت ماهی مولد آنجل در 12 مخزن شیشه ای با حجم 50 لیتر در دمای 1±28 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. غذادهی 3 بار در روز و با فاصله زمانی 8 ساعت صورت گرفت. نتایج این بررسی نشان داد بیشترین میزان هماوری کاری با میانگین 43/92 ± 450/3 عدد تخم و درصد تفریخ 0/94 ± 95/80 و درصد بازماندگی لارو 2/10 ± 94/75 در ماهیان تغذیه شده با 10 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلو گرم غذا بود که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشت. همچنین نتایج بررسی نشان داد کمترین فاصله بین تخم ریزی های متوالی با میانگین 0/77 ± 5/56 روز در تیمار تغذیه شده با 10 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم مشاهده شد که با تیمار های دیگر اختلاف معنی داری داشت (0/05>P). در نتیجه گیری کلی می توان بیان نمود استفاده از 10 گرم پروبیوتیک بتاپلاس به ازای هر کیلوگرم غذا سبب افزایش کارایی تولیدمثلی و کاهش مدت زمان لازم برای تخم ریزی در این ماهی می گردد. Manuscript profile